TOP 6 ecranizari celebre

Publicat pe

Iata cateva romane celebre care au incantat generatii intregi si au fost transpuse de mai multe ori pe marele ecran.

 

colaj_marele_gatsby_79406c881e

 

Marele Gatsby

 

Nick Carraway, un tanar fascinat de visul american, este atras de lumea misterioasa a bogatului sau vecin, Jay Gatsby si de povestea prin care acesta s-a transformat dintr-un student la Oxford in gangster, traficant de bauturi alcoolice si, ulterior, milionar. Toate acestea ca urmare a iubirii neimplinite a lui Gatsby pentru Daisy Buchanan.

Romanul este in curs de ecranizare, urmand sa aiba premiera anul acesta, pe 17 mai, cu Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby), Tobey Maguire (Nick Carraway) si Carrey Mulligan (Daisy Buchanan).

Francis Scott Fitzgerald: Marele Gatsby, editura Polirom, 17,95 lei.

 

RTEmagicC_parfum_de_femeie_01.jpg

 

Parfum de femeie

 

Ramas orb si fara degete la o mana in urma unor manevre militare pe timp de pace, capitanul Fausto nu este un personaj in preajma caruia ti-ar placea sa stai prea mult. Incomod, vorbele lui nu iarta pe nimeni. Calatoria in Italia alaturi de un tanar recrut trimis de la garnizoana le va schimba amandurora viata. Tinta tanarului este da ajute un nevazator, dar, in cele din urma, acesta ii va deschide ochii asupra lumii.

Romanul a fost ecranizat in 1992 cu Al Pacino si Chris ODonnell in distributie, Al Pacino castigand Oscarul pentru actor in rol principal.

Giovanni Arpino: Parfum de femeie, editura Humanitas, 23 lei

 

 

Citeste continuarea pe e-joy,ro

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter