Cele mai importante reguli de îngrijire a tenului în timpul verii

Pentru cele mai multe dintre femei, vara este anotimpul așteptat cu nerăbdare de fiecare dată. Temperaturile perfecte care te trimit cu gândul la vacanță, posibilitatea de a ieși des în aer liber sau la iarbă verde cu familia și prietenii, weekendurile petrecute pe plajă sau la piscină, toate acestea vin la pachet cu lunile călduroase de vară. În același timp însă, vara mai vine cu obligația de a fi foarte atentă în privința tenului tău și a modului în care îl îngrijești. Pentru că, odată cu razele ultraviolete tot mai agresive, a prafului și transpirației, aspectul său va avea cu adevărat de suferit.

 

Cele mai importante reguli de îngrijire a tenului pe timpul verii

 

  1. Ia în calcul tratamentele moderne pentru pielea ta

 

O piele fină, fermă, strălucitoare și ușor bronzată sunt principalele lucruri pe care le dorești de la tenul tău pe perioada verii, iar aceste obiective pot fi atinse numai în anumite condiții pentru care va trebui să înveți să investești. Cremele clasice sunt în continuare utile, însă nu cele mai eficiente de pe piață. În ultimii ani au apărut mai multe tratamente corporale moderne care te ajută să obții o piele mai netedă și tonifiată pe tot corpul, să te bucuri de un ten revitalizat și să regenerezi celulele pielii mai rapid. Astfel de tratamente cu LED pot fi în special utile odată cu înaintarea în vârstă, când pielea își pierde din elasticitate și trebuie să fii mult mai atentă cu ea.

 

  1. Hidratează-te constant, în special în zilele cu temperaturi foarte ridicate

 

Pentru că este cea mai călduroasă perioadă din an, acesta este și momentul în care trebuie să te asiguri că atât organismul tău, dar și pielea ta sunt hidratate foarte bine în fiecare zi. De la cei doi-trei litri de apă pe zi, până la cremele și măștile hidratante, trebuie să iei zilnic măsuri sporite pentru ca tenul tău să nu aibă de suferit.

 

  1. Renunță la machiaj atunci când poți

 

Dacă nu ești obligată de context, atunci machiajul nu trebuie să fie ceva obligatoriu în perioada verii. Odată ce vei reduce fardurile și fondul de ten, îi vei permite epidermei să respire mai bine și să se relaxeze în fața provocărilor din atmosferă. O cremă hidratantă și un balsam de buze sunt singurele lucruri de care vei avea nevoie.

 

  1. Crema de protecție solară trebuie să fie nelipsită din geanta ta

 

De cele mai multe ori, crema de soare este asociată cu orele petrecute la soare, pe plajă, ca să te bronzezi. Nu trebuie însă să stai la plajă ca să folosești cremă de soare în perioada verii. Aceasta deoarece poți fi expusă foarte simplu și în plimbările zilnice prin oraș, între birou și casă, sau în ieșirile cu prietenele la terasă. Acesta este și motivul pentru care trebuie să îți intre în reflex să îți protejezi cu mare atenție tenul în această perioadă din an.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Nina Buday

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro