(P) Cele mai vizitate obiective turistice din Praga

Publicat pe

Poziționată pe râul Vltava, în Boemia Centrală, capitala Cehiei seduce iremediabil vizitatorii datorită combinației arhitecturale, care combină stiul clasic elegant cu cel medieval.

 

Orașul de Aur, Mama Orașelor sau Orașul celor 100 de clopotnițe, de-a lungul timpului Praga a primit o mulțime de supranume.

 

Centrul Vechi, de o mare însemnătate istorică

Citadela care numără aproximativ 1,6 milioane de locuitori este generoasă în obiective turistice. Centrul Vechi este o excelentă pledoarie pentru ceea ce înseamnă acest oraș: un amestec armonios de arhitecturi. Aici se găsește Palatul Kinsky, cea mai frumoasă clădire în stil rococo din oraș, Biserica Sfântul Nicolae, Biserica Tyn, reprezentativă pentru stilul gotic și Ceasul Astronomic, construit în anul 1410, funcțional chiar și în zilele noastre

Cel mai vechi pod din Praga este Podul Carol, care trece peste Vltava. Construcția, terminată în secolul al XV-lea se mândrește cu 30 de statui în stil baroc, turnuri gotice și lămpi. Un alt edificiu care a rezistat timpului este Castelul din Praga, reședința președinților țării. A fost ridicat în secolul al IX-lea și împrejmuit de o cetate cu ziduri fortificate, clădiri vechi și curți interioare. Edificiu și-a făcut loc în Cartea Recordurilor, pentru că este cel mai mare castel antic.

 

Asaltat de turiști este și Castelul Vysehrad, ale cărui baze au fost puse în secolul al X-lea, pe un deal, la malul Vltavei. În interior se găsește Rotonda Sfântul Martin, care este cea mai veche clădire din capitala Cehiei (exceptând Castelul Praga), și datează din secolul al XI-lea.

 

Elemente cosmopolite ale capitalei Cehiei

La capitolul modernism, foarte atractivă este Casa care dansează, edificiu imaginat și pus în practică de doi arhitecți, între 1994 și 1996. În acestă clădire, revendicată de stilul deconstructiv, se află clădiri de birouri dar și un restaurant. O altă perlă a Pragăi este celebrul Turn Petrin, care poate fi observat din aproape toate zonele orașului. Amintește prin impozanță de Turnul Eiffel din Paris și a fost folosit ca post de observație și transmisie. Acum este destinat turiștilor care îl pot vizita.

 

De Geanina Ichim

Circuit Praga

Tarif: de la 279 euro/persoana, 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 2*, 3* si 4*, transport autocar, ghid. *Excursiile la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. Croaziera pe Dunare la Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter