Cinque Terre

Publicat pe

Paduri de pin sculptati de briza, coline care taie vertical malul, sute de golfuri in care pestii inoate in ape turcoaz. Bine ai venit la Cinque Terre!

Descopera in Italia, la Marea Liguriei, un tinut unde muntele si marea se contopesc si formeaza un peisaj unic si fascinant: Cinque Terre.

Coasta muntoasa de 18 kilometri cuprinde cinci perle legate intre ele prin carari pitoresti: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore. Toate acestea se afla in interiorul unui Parc National creat in 1999 cu singurul scop de a pastra ecosistemul zonei.

Cinque Terre

Cele cateva plaje ale acestor statiuni sunt destul de mici, dar diferite intre ele. In partea noua a localitatii Monterosso se afla cea mai mare plaja din regiune, Fegina, clasata de topul Forbes printre cele mai sexy 25 de plaje din lume. Pentru adeptii nudismului, este recomandata plaja Guvano din Corniglia. Vernazza si Riomaggiore au plaje micute, dar fermecatoare.

Cinque Terre

Cum ajungi: Din La Spezia, pe linia Pisa-Genova, sunt trenuri regionale la intervale de timp foarte scurte. Cumpara-ti un bilet care sa-ti permita sa cobori in fiecare dintre cele cinci statiuni. Daca mergi cu masina, este recomandabil sa te opresti tot in La Spezia si de acolo sa continui cu trenul, deoarece accesul cu masina este limitat in zona celor cinci statiuni. Sfat: intre Manarola si Riomaggiore, plimba-te pe Via dell Amore.

Cinque Terre

Cu avionul: cele mai apropiate aeroporturi sunt Pisa sau Genova.

Gastronomie: Toate restaurantele pastreaza parfumul retetelor de odinioara. Ansoa, dorada, lupul de mare sau calamarul sunt aromate cu esente tipice – oregano, maghiran, alintate cu ulei de masline din productia locala si stropite cu superbul vin alb „Cinque Terre, sec si delicat, de culoare galben-pai, la fel de bun si in compania tartelor cu legume sau a asa-numitelor „foccacce. Celebru este insa vinul Sciacchetra, dulce si licoros, compania perfecta a unui desert consistent.

Luana Danet, Fotografii Silviu Danet

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter