Copacabana Palace – Definiţia luxului din America de Sud

Publicat pe

La peste 10.000 de kilometri depărtare de Hollywood, vedetele găsesc liniștea de care au nevoie la celebrul hotel ,,Copacabana Palace'.

 

Pe una dintre cele mai faimoase plaje din lume, Copacabana, într-un oraş mai mult decât animat, Rio de Janeiro, se află Copacabana Palace Hotel, supranumit ,,Copa, locul în care vede­tele au scris istorie încă din 1923. Un te­ren de tenis, o piscină de dimensiuni olimpice, un wellness spa, trei restauran­te și 245 de camere sunt câteva din facilitățile hotelului de cinci stele, unul dintre cele mai luxoase din America de Sud și printre cele mai exclusiviste din întreaga lume. Cu o istorie de aproape o sută de ani, hotelul a găzduit vedete din epoca de aur a Hollywoodului (Marilyn Monroe sau Ava Gardner), precum şi personalităţi de top (prințul Charles, prințesa Diana, Nelson Mandela, Albert Einstein, Walt Disney sau Michael Jackson) . Istoria destinaţiei de lux începe când președintele Braziliei, Epitácio Pessoa, l-a rugat pe afaceristul Octávio Guinle să construiască un hotel în stil mediteranean. La rândul său, acesta a apelat la ajutorul arhitectului francez Joseph Gire, care s-a inspirat din stilul hotelurilor Negresco din Nisa și Carlton din Cannes. Imediat după inaugurare, hotelul a fost catalogat drept un reper important pentru lumea politică, cultu­rală și socială și un adevărat simbol al orașului Rio de Janeiro.

 

Prima încăpere dedicată show-urilor a fost deschisă în anii 30, când diverși ac­tori și cântăreți precum Josephine Baker, Ella Fitzgerald, Marlene Dietrich, Ray Charles sau Nat King Cole au avut spectacole acolo.

 

Ca orice hotel faimos, și acesta are cartea sa de oaspeți intitulată ,,Golden Book, o adevărată enciclopedie a vedetelor, de la cele cu un comportament ireproșabil, până la cele care nu au lăsat cea mai bună impresie. Printre cei mai puțin disciplinați se numără actorul Orson Welles care a locuit la hotel timp de opt luni pe durata filmării documentarului despre Rio, ,,Its All True. El a devenit faimos pentru că a aruncat un birou şi un pian de pe geam direct în piscină, după ce a aflat că femeia pe care a iubit-o cu adevărat i-a fost infidelă, toate acestea în timp ce în hotel avea loc un bal. Tot printre clienții mai dificili se numără și Tom Cruise, care a cerut să îi fie adus micul dejun la ora patru dimineața. În categoria starurilor ,,de treabă se numă­ră Francis Ford Coppola care, printr-o coincidență, a venit la hotel în același timp cu Robert De Niro, oaspete sosit neanunțat. Cel din urmă nu a mai avut loc la etajul 6, cel mai luxos al hotelului și, cu toate că nu a primit cea mai spectaculoasă cameră, i s-au creat toate condițiile pentru a fi cu adevărat fericit. La finalul sejurului, De Niro s-a declarat încântat de hotel și viceversa, el ajun­gând în lista clienților cu un comporta­ment ireproșabil.

 

Un alt oaspete renumit al hotelului a fost Brigitte Bardot, care în 1964 a ajuns la Rio pentru a se relaxa, dar a fost asaltată de către paparazzi, încă din aeroport. După încercările ei disperate de a-și proteja intimitatea, a organizat o conferinţă de presă în hotel, unde a promis că va realiza o şedință foto în ,,Copa cu condiţia să fie lăsată în pace pe tot parcursul sejurului său. Jurna-liştii au fost de acord, iar poza cu ea rezemată de balustrada hotelului a ră­mas una dintre cele mai emblematice imagini din istoria locaţiei.

 

Ca orice destinaţie vizitată des de vedete, hotelul are un atu special care l-a ajutat să îşi menţină renumele în timp. De la design-ul interior până la spa și came-rele cu vedere la mare, totul e conceput pentru a le asigura vedetelor liniștea de care au nevoie. Mai mult, ,,Copa este celebru pentru cele mai confor

Copacabana Palace – Definiţia luxului din America de SudCopacabana Palace – Definiţia luxului din America de Sud

tabile saltele din întreaga lume. Soției lui Keith Richards i-au plăcut atât de mult, încât a cumpărat două din ele, chiar din hotel.

 

PE MARILE ECRANE

 

„Flying Down to Rio' (1933) a fost prima producție în care Fred Astaire și Ginger Rogers au dansat împreună, scena fiind filmată în interiorul hotelului. Ei sunt recunoscuți ca fiind unii dintre cei mai puţin pretenţioşi oaspeți.

 

SILVIA CÎMPEANU Foto PHOTOLAND/CORBIS IMAGES, GULIVER, SHUTTERSTOCK, HEPTA, NORTHFOTO

 

 

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter