Cuba

Publicat pe

Cuba

Cuba

Localizare: Marea Caraibelor.

Cand trebuie vizitata. Iunie e o luna destul de umeda (localnicii spun ca aprilie si octombrie sunt cele mai placute), dar oricum e preferabil de ajuns acum in Cuba decat in august, cand e dogoritor, sau in septembrie, cand tara e batuta de uragane.

Celebritati care au fost aici. Scriitorul american Ernest Hemingway a locuit in Cuba vreme de 21 de ani, proprietatea lui (La Vigia) din suburbia havaneza San Francisco de Paula putand fi vizitata si azi. Camerele au fost pastrate exact cum erau in 1961, anul disparitiei lui Hemingway. Se mai gasesc aici iahtul „Pilar, mini-cimitirul unde au fost inhumati credinciosii caini Black, Negrita, Linda si Neron, arme si trofee de vanatoare. Toate acestea pot fi si fotografiate, dar trebuie sa achitati contravaloarea fiecarei poze (intre 3 si 5 dolari). In Havana, merita vizitata si „La Bodeguita del Medio, alta locatie favorita a lui Hemingway, unde sunt inramate fotografii ale celebritatilor prezente in Cuba, odinioara sau mai recent: Nat King Cole, Frank Sinatra, Errol Flynn, Ted Turner, Robert De Niro, Francis Ford Coppola, Robert Redford.

Principalele puncte de atractie. Orasul vechi din Havana face parte din patrimoniul UNESCO, cladirile in stil art-deco atragand puzderie de turisti. Nu trebuie ratata vizitarea Catedralei San Cristobal de la Havana, aflata intr-o piata superba. Amatorii de vestigii istorice vor fi incantati sa gaseasca aici „Castillo de la Fuerza, al doilea edificiu ca vechime din Lumea Noua. De asemenea, atrage ca un magnet vestitul „Tropicana Club, ale carui spectacole pot fi insa amanate din cauza ploii, deoarece e neacoperit. O seara petrecuta aici costa intre 65 si 95 de dolari de persoana.

Ce poti sa faci… Nu trebuie scapat festivalul „Boleros de Oro. Programat in mod traditional in iunie, festivalul strange anual zeci de mii de spectatori. Nici nu e de mirare – in Cuba se spune ca muzica e mai populara decat baseball-ul si chiar decat Revolutia lui Fidel Castro! E tara regretatului Compay Segundo, un tinut in care oamenii asculta Beatles, dar si ritmuri caraibiene, spaniole, africane sau americane.

Cumparaturi. Desi Cuba e republica, dolarul american e rege aici si aveti toate sansele sa nu vedeti nici un peso toata vacanta petrecuta aici. Cu cativa dolari, va puteti achizitiona produse cubaneze faimoase in toata lumea, cum ar fi tigarile de foi si romul. Preturile trabucurilor merg de la 80 de dolari cutia („Romeo y Julietas) pana la 385 („Cohiba Esplendidos). Cele mai vanate marci de rom sunt „Havana Club si „Ron Caney.

Unde se poate sta. Hotel Nacional de Cuba (Havana), ***. Un hotel elegant, care imbina stiluri arhitectonice moderne cu art-deco. De pe terasele de la Hotel Nacional poate fi admirat Oceanul Atlantic. O camera costa intre 120 si 210 dolari pe noapte. NH Parque Central (Havana), ****. Acest hotel, situat in partea istorica a orasului, isi rasfata oaspetii cu o ambianta coloniala si clasica. O camera costa intre 165 si 245 de dolari pe noapte.

Horia Ghibutiu.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter