Cuba Libre

Publicat pe

Cuba Libre

Cuba Libre

Localizare: In Marea Caraibelor, la sud de Bahamas, la nord de Jamaica, cea mai mare insula „necomercializata din zona.
Principalele puncte de atractie: Havana, indiscutabil trebuie bifata. Numai aici va veti intalni cu arhitectura relaxata din timpurile coloniale, masinile americane din anii ‘50, barurile si speluncile traditionale, cu muzica autentica pe care ati savurat-o de pe discurile cu semnatura Buena Vista Social Club, cu romul si tigarile de foi veritabile. Aici veti vedea si monumentul inchinat si construit pentru legenda Che Guevara la comanda liderului absolut Fidel Castro, unde arde permanent o flacara de veghe.
Dupa ce veti gusta din placerile si agitatia citadina (relaxata in cel mai inalt grad aici), puteti sa va linistiti si mai mult in interiorul tarii si pe plajele absolut minunate din „perla Antilelor. Daca sunteti amator de catarat si drumetie, de mers pe bicicleta, de inot si sporturi nautice sau doar de sporturi ce implica pahare si sticle, aici va veti gasi linistea. Poate si datorita faptului ca un cetatean obisnuit al Statelor Unite ale Americii nu are dreptul sa viziteze Cuba. Asa ca, profitati, acum este timpul sa mergeti.

Dupa ce barierele economice si politice vor cadea, milioane de americani vor dori sa invadeze insula care le-a fost interzisa atat de mult timp. Aveti nevoie de o viza sau de o carte de turist, dar de acest lucru se va ocupa agentia de turism, sau puteti sa le obtineti de la Consulat. Neaparat trebuie sa aveti documentele in regula, amenzile sunt astronomice. Trebuie sa nu ratati urmatoarele destinatii, pentru a va crea o impresie de turist serios: Baracoa, Pinar del Rio Province, Santiago de Cuba, Trinidad, Bayamo, Isla de la Juventud. Cel mai ieftin si sigur mod de a vizita tara este sa inchiriati o masina. Va fi mai ieftin decat la Havana si veti trai experiente deosebite.

Va trebui insa sa nu incercati sa petreceti prea mult timp cu cetatenii cubanezi, ei pot avea probleme daca sunt vazuti vorbind cu strainii sau luand bani de la acestia. Cu toate acestea, va trebui sa lasati bacsisuri peste tot, dar nu dolari, acestia sunt interzisi prin lege, ci pesos convertibili.
Pofta buna! Veti fi uimiti sa descoperiti o bucatarie cu totul speciala, care va va delecta toate papilele gustative. Iar bauturile o sa va deschida noi orizonturi. Este obligatoriu sa fumati celebrele tigari de foi. Shopping: Suveniruri. Tigari de foi. Unice.

Andrei Dimulescu.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter