Cum să alegi florile potrivite pentru orice ocazie!

Publicat pe

Limbajul florilor ne ajută să transmitem iubire, frumusețe, culoare, dar în același timp gânduri care uneori nu pot fi exprimate, sentimente ascunse, momente memorabile. Iată cum putem alege florile potrivite pentru orice ocazie!

Atunci când dăruim flori, e bine să ținem cont de personalitatea și de relația pe care o avem cu cea sau cel care urmează să le primească. Sunt anumite aspecte pe care trebuie să le urmărim, cum ar fi: florile să fie întotdeauna naturale și în număr impar, corola buchetului să fie în sus, iar ambalajul este indicat să îl eliminăm.

Dacă stiți că persoana pe care doriți să o surprindeți cu un astfel de cadou este surpestițioasă, nu optați pentru cale, garoafe sau gerbera, deoarece sunt considerate flori de înmormântare.

Specialiștii recomandă să oferim persoanelor tinere flori în culori vii, iar persoanelor mai in vârstă, flori pastelate. De asemenea, atunci când trimitem flori prin comisionar, indicat este să fie însoțite de o carte de vizită sau de un mesaj scris.

Și pentru ca am trecut în revistă câteva aspecte importante legate de cadourile florale, haideți să vedem ce flori putem dărui în prima zi de primăvară!

Pentru că iubirea este un aspect esențial pentru noi, vom începe cu ea!

Când este vorba de iubită sau soție, mulți dintre noi ne gândim la trandafirul roșu deoarece știm că florile roșii semnifică iubire și pasiune. Dar nu este o regulă, o iubire pură se poate asocia la fel de ușor și cu trandafirii albi, floarea de hibiscus, orhideea sau irisul galben. Trandafirii roșii sunt o alegere bună, dar dacă iubita ta preferă florile de câmp, nu ezita sa i le dăruiești. Astfel, vei da dovadă că nu ai ales florile la întâmplare.

Nu este indicat să îi oferi  iubitei flori la ghiveci. Probabil, nici nu va avea timp să le ude, acestea sfârșind prin a se usca.  Cu siguranță îi va plăcea să primească mai des flori proaspete.

În schimb, dacă esti îndrăgostit și vrei să îți declari iubirea într-un mod cât mai romantic, un buchet de lalele poate fi alegerea potrivită.

Pentru a îti exprima prietenia și devotamentul, poți opta pentru alstroemeria, lisianthus, trandafiri galbeni și chiar frezii.

Ai grija să nu dăruiești trandafiri roșii, flori exotice sau cactusi, pentru că poti fi interpretat gresit.

Pentru mamă sau soacră, în semn al afecțiunii, poți opta pentru bujori, gladiole sau stânjenei, care semnifică dragostea sinceră și caldă.

Din aceeași simbolistică fac parte gladiola si stânjenelul. De asemenea, îi poți oferi buchete de magnolie, ochiul boului, salvie, flori ce simbolizeaza nobilitate, dragoste, grație și înțelepciune. Poți opta pentru mușcate și violete de Parma.

Ai grijp totuși să nu îi oferi soacrei flori de cactus dacă vrei ca sentimentele tale să nu fie puse la îndoială.

Daca vrei să oferi flori unui șef sau unui partener de afaceri, mizează pe orhidee, anthurium sau protea și ai grijă la dimensiunea aranjamentelor florale, care să fie de mărime medie. Evită trandafirii, hortensiile sau lalelele, care se dăruiesc, de regulă, persoanelor apropiate.

Christian Dior spunea că 'după femei, florile sunt cele mai divine creații', așa că nu ezitata să le dăruiesti într-o zi în care sărbătorim renașterea naturii.

Primăvara ne oferă cele mai delicate, colorate și parfumate flori,  alege-le pe cele potrivite și dăruieste-le din toata inima persoanelor dragi!

Să avem o primăvară cu mii de zâmbete și flori!

Știai că florile se deschid la ore diferite? Mușcată se deschide dimineață, garoafele spre prânz, iar regina-nopții seara. Află și alte curiozitati despre plante.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter