(P) Descoperă monumentele emblematice ale Brașovului

Publicat pe

Infrastructura şi poziţia geografică privilegiată face din oraşul Braşov un deosebit centru economic, cultural şi administrativ, precum şi un loc minunat în care să te relaxezi departe de agitaţia cotidiană a marilor oraşe, într-un cadru în care domină atmosfera din timpurile medievale.

 

viva.Brasov1

 

Casa Sfatului, simbol şi atracţie istorică

 

Unul dintre cele mai importante monumente din oraşul Braşov este Casa Sfatului, care a fost construit iniţial ca turn de supraveghere, după ce în anul 1420 Breasla Blănarilor şi Adunarea Ţării Bârsei au dat acordul ridicării acestei clădiri, însă din cauza invaziei turceşti din anul 1421 proiectul a mai fost amânat, aşa că următoarea menţiune despre aceasta apare în anul 1503, când a fost transformată în Primărie.

 

De-a lungul timpului, Casa Sfatului a avut de suferit din cauza calamităţilor naturale, cutremure, furtuni şi incendii, iar în anul 1780 s-au finalizat lucrările de renovare şi reconstrucţie a clădirii, în stil baroc. Din anul 1950, Casa Sfatului găzduieşte Muzeul Judeţean de Istorie, unde poţi admira colecţii impresionante de arheologie, arme, mobilier, unelte, documente, monede şi produse ale breaslelor meşteşugăreşti.

 

Cel mai important edificiu religios

 

Oraşul Braşov adăposteşte una dintre cele mai faimoase biserici din ţară, un adevărat simbol al oraşului ce i-a purtat renumele în toate colţurile României şi dincolo de graniţele sale, fiind una dintre principalele sale atracţii, pe care nu trebuie să o ratezi la nicio vizită.

 

Catedrala Neagră, unul dintre cele mai reprezentative exemple de arhitectură gotică din ţară, este biserica parohială a comunităţii evanghelice luterane din Braşov, un monument uluitor înalt de 65 metri, construit între anii 1383 şi 1477. Denumirea actuală i-a fost adusă după incendiul din anul 1689, când din cauza unui incendiu devastator zidurile clădirii s-au înnegrit.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Brasov. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter