(P) Drumuri în timp, în Sighişoara

Publicat pe

Îţi doreşti să te bucuri de experienţe unice în locuri pline de poveste, ce îşi mai păstrează încă atmosfera medievală, pe care o poţi descoperi peste tot pe străduţele înguste, pavate, prin clădirile istorice deosebite? Porneşte într-o aventură interesantă în oraşul Sighişoara, din judeţul Mureş, una dintre destinaţiile de top din ţară, ce îţi oferă oportunităţi unice de petrecere a timpului liber.

 

viva.Sighisoara1

 

Centrul medieval al oraşului

 

Centrul istoric al oraşului, inclus în lista monumentelor istorice din judeţ şi parte a patrimoniului cultural mondial al UNESCO, din anul 1999, este un loc minunat de unde să începi să cercetezi împrejurimile, să admiri aceste locuri încântătoare şi să te laşi cuprins de liniştea şi de relaxarea ce caracterizează aceste ţinuturi.

 

Cetatea Sighişoara, cea construită în secolul XII de către coloniştii saşi, s-a păstrat intactă până în ziua de astăzi şi te aşteaptă să-i admiri construcţiile ce te poartă cu ochii minţii în alte vremuri. Înconjurată de ziduri înalte ce se întind pe o distanţă de aproape un kilometri, ca protecţie împotriva atacurilor turceşti, cetatea medievală îţi descoperă şi alte construcţii fortificate, cu o deosebită însemnătate istorică.

 

Turnurile de seamă ale cetăţii

 

Unul dintre simbolurile oraşului Sighişoara este Turnul cu ceas, o clădire emblematică ridicată în scopuri militare, pentru a proteja poarta principală, ce se mândreşte şi cu un aspect elegant, nu doar impunător şi puternic. Acesta este, de altfel, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri care s-au mai păstrat, dintre cele 14 iniţiale ale Cetăţii. Cu o înălţime de 64 metri, Turnul cu ceas este vizibil din orice punct al centrului oraşului.

 

Un alt turn impresionant al cetăţii Sighişoara este cel al Fierarilor, care se găseşte în apropierea Bisericii Mănăstirii, ridicat în anul 1631, distrus de un incediu câteva zeci de ani mai târziu şi reconstruit în forma actuală. Alte locuri deosebite pe care trebuie să le descoperi în Sighişoara sunt Biserica din Deal, poziţionată în cel mai înalt punct din oraş, pe Dealul Cetăţii, Catedrala Ortodoxă, Turnul Blănarilor, Turnul Frânghierilor, Casa cu Cerb şi Casa Vlad Dracul.

 

De Geanina Ichim

 

Curse turistice cu autocarul in Sighisoara. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter