(P) Egipt, misteriosul tăram al faraonilor de explorat într-un circuit exotic

Publicat pe

Cea mai veche destinație turistică, Egipt ascunde bijuterii misterioase în inima deșertului Sahara, pe fundul mării sau în văile fertile de-a lungul Nilului, demne de explorat într-o escapadă exotică alături de cei dragi.

 

Această destinație complexă, reprezintă din cele mai vechi timpuri o enigmă pentru călătorii și cercetătorii din toată lumea, care vin aici să descopere ultima minune antică care a rezistat timpurilor moderne – Marea Piramidă a lui Keops, să se bucure de croaziere pe firul cel dătător de viață sau să se relaxeze pe plajele albe de la Marea Roșie.

 

Safari în deșert și descoperiri istorice

 

Oricare ar fi motivele pentru care alegi să vizitezi acest tăram misterios, Egiptul are în patrimoniul său multe minuni antice demne de explorat, începand cu templele realizate după legile Universului ce respectă principiile matematicii și geometriei și pană la piramidele faraonilor din mijlocul deșertului sau mormintele cu hieroglife impresionante și sfincși uriași ce păzesc intrările regale.

 

Descoperă Egipt într-un circuit exotic cu oprire în Cairo, croazieră pe Nil și sejur în Hurghada, de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care și-a extins paleta de destinații turistice în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, la tarife accesibile și servicii excelente.

 

Orice vizită în Egipt trebuie să includă un safari în deșert, fie că alegi o plimbare boemă pe cocoașa unei cămile la apus, cand nisipul auriu prinde cele mai frumoase nuanțe de oranj, sau că te aventurezi pe dunele uriașe într-un jeep-safari, Sahara merită descoperită. Dacă ai mai mult timp la dispoziție poți da o fugă și pană în Deșertul Alb unde întalnești cele mai spectaculoase formațiuni calcaroase care în timp au prins forme asemănătoare cu Sfinxul sau cu Piramidele din Giza.

 

De aici te poți îndrepta spre cele trei mari piramide: Keops, Kefren și Mikerinos care impresionează prin măreția lor, păzite de Sfinxul fără nas cu o înalțime de pană la 20 de metri, despre care se spune că ar avea o pereche pe partea cealaltă a platoului Giz., Ipoteză pe care cercetătorii încearcă de ani de zile să o dovedească, dat fiind că toate piramidele și templele egiptene sunt păzite de cate două statuete impozante, și nu de una singură, așa cum se întamplă la Giza.

 

Cairo, capitala atipică

O vizită la Muzeul de Arheologie din Cairo este obligatorie, mai ales dacă ești pasionat de artefactele egiptele, muzeul găzduind cele mai multe astfel de obiecte istorice din întreaga lume. Nu rata camera dedicată celui mai tanăr faraon, Tutankamon sau sala mumiilor unde poți observa sarcoface din aur și faraoni mumificați descoperiți în urma săpăturilor arheologice din Valea Regilor.

 

De Mădălina Isar

 

Oferta Speciala Circuit exotic Egipt –  Tarif: 609 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte pe tren Cairo-Aswan, 3 nopti cin Hurgada, 3 nopti vas de croaziera), cazare la hotel de 4* cu mese prevazute in program, transport avion, tururile cu autocar, bilete de intrare la obiectivele turistice, ghid local, asistenta turistica in limba romana. *Oferta speciala – 15% reducere din tariful de baza pentru inscrieri pana la 31 Iulie 2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter