(P) Experienţă spirituală unică în Israel, cu prilejul Paştelui

Publicat pe

Unul dintre obiectivele pe care fiecare dintre noi ar trebui să şi-l seteze la capitolul „cel puţin o dată în viaţă', este sărbătorirea Paştelui în Israel. Pentru a trăi intensitatea autentică a acestei importante celebrări religioase şi pentru a ne întipări în minte paşii Mântuitorului şi energia care se strânge din prezenţa atâtor credincioşi, la cel mai impresionant pelerinaj din întreaga lume.

Vizitează punctele-cheie ale acestei importante destinaţii de vacanţă, cum ar fi Ierusalim, Bethleemul sau Nazaret.

Ierusalim, capitala creştinătăţii

Oraş încărcat de o istorie tumultuoasă, Ierusalim, capitala Israelului şi cel mai mare din regiunea Palestinei istorice, este considerat Oraşul Sfânt în religiile creştină, musulmană şi iudaică. Cu fiecare pas pe care îl vei face aici, vei redescoperi în minte lecţii învăţate demult, care te vor face să apreciezi aceste meleaguri la adevărata lor valoare.

Vei avea ocazia să urci pe Muntele Măslinilor şi să vizitezi Mănăstirea Tatăl Nostru, care a fost construită tocmai în locul unde Mântuitorul i-a învăţat pe cei 12 ucenici rugăciunea 'Tatăl Nostru', precum şi Grădina Ghetsimani, unde Iisus obişnuia să mediteze şi să se roage. Totodată, nu trebuie să ratezi nici Biserica Tuturor Naţiunilor, ridicată pe locul unde s-a rugat Mântuitorul în ultima sa noapte înainte să fie vândut.

În Cetatea Ierusalimului vei parcurge pe jos Drumul Crucii, cunoscut şi sub numele de Via Dolorasa – traseul parcurs de Hristos împovărat de cruce, până la locul de răstignire, unde se găseşte Biserica Sfântului Mormânt. La ieşirea prin Cartierul Evreiesc vei descoperi şi faimosul Zid al Plângerii.

Cele mai importante locuri sfinte din Israel

La o distanţă de doar 10 km de Ierusalim se găseşte oraşul Bethleem, unde vei putea vizita Biserica Nativităţii, locul unde s-a născut Iisus, iar în regiunea Galileea vei descoperi Muntele Fericirilor. Drumul te poartă spre Capernaum şi Tabgha, unde se găseşte Biserica Înmulţirii Pâinilor şi a Peştilor.

În Cana Galileei vei descoperi Biserica Minunii şi Casa Nunţii, locul unde Hristos a săvârşit prima minune, transformarea apei în vin, precum şi Nazaret, oraşul în care a copilărit Iisus. Iar pentru ca experienţa în Israel să fie una completă, poţi participa la ceremonia Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt din interiorul Cetăţii Ierusalimului.

 

De Geanina Ichim

Paste in Israel

Tarif 545 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune la hoteluri de 4* si 3*, bilet de avion, transport cu autocar local pentru realizarea itinerariului, tur oras Tel Aviv, excursie la Masada, ghid local vorbitor de limba romana. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter