10 motive pentru care merita sa mergi la “Django Unchained”

Publicat pe

1. Pentru ca „Django Unchained” este cel mai recent film al lui Quentin Tarantino, regizorul teribil al Hollywood-ului, cel care a imbogatit galeria filmelor-cult cu mega-celebrul Pulp Fiction'. Pentru ca, daca ai ratat cumva seria Kill Bill', in care Uma Thurman se dezlantuie in rolul miresei razbunatoare, atunci sigur ti-a placut Inglorious basterds', cea mai dementa comedie cu nazisti care s-a inventat vreodata.

 

 

2. Pentru prestatia absolut savuroasa a lui Christoph Waltz, actor de origine austro-germana, marea descoperire a lui Tarantino din precedentul sau film, Inglorious basterds'. Waltz este perfect in roluri de ucigas sarmant in stare sa faca o conversatie spumoasa in mai multe limbi la fel de natural cum scoate pistolul din buzunar pentru a ucide cu sange rece pe oricine-i sta in cale.

 

3. Pentru ca Jamie Foxx e incredibil de sexy in rolul lui Django, un sclav al carui trecut plin de violenta il aduce in serviciul unui vanator de recompense (Christoph Waltz) aflat pe urmele a doi ucigasi. Insa scopul final al lui Django este gasirea si eliberarea Boomhildei (Kerry Washington), sotia de care fusese despartit cu mult timp in urma si de dragul careia ar face orice. Si cind spunem orice', nu trebuie sa uitam ca Tarantino nu cunoaste nici un fel de limite!

 

 

4. Pentru un posibil rising star: actrita Kerry Washington, care o interpreteaza pe Broomhilda von Shaft, sotia lui Django, o aparitie plina de gratie care indulceste putin violenta dezlantuita din jur.

 

 

4. Pentru a-l revedea pe Samuel L. Jackson, un alt actor-fetis al lui Tarantino, intr-un rol de zile mari, de un umor nebun. Imaginati-va un Samuel L. Jackson imbatranit, fara aura de ganster cool care l-a consacrat in Pulp Fiction, dar jucand un rol esential in desfasurarea povestii, cel al unui batran sclav care, sub o masca inofensiva, ascunde de fapt un personaj extrem de dur.

 

 

 

6.. Pentru Leonardo diCaprio! Da, di Caprio in rol de proprietar de plantatie, stapan de sclavi, amator de lupte sangeroase, sadic innascut si… francofil snob. Greu de imaginat, nu-i asa? Ei bine, totul este posibil intr-un film de Tarantino!

 

 

7. Pentru soundtrack-urile filmelor lui Tarantino, unice si fabuloase, un mix de stiluri de la Jim Croce, Ennio Morricone si Johnny Cash la hip-hop si R&B, care te bantuie mult timp dupa ce filmul s-a incheiat. De fapt, trebuie sa recunoastem ca fara coloana Sonora un film de Tarantino parca n-ar mai avea acelasi farmec!

 

8. Pentru umorul negru si dialogurile inteligente si savuroase, condimentate cu o ironie cool. Imaginati-va o actiune feroce a Ku Klux Klanului complet data peste cap de faptul ca gaurile din mastile participantilor, niste fermieri plini de ura rasista, nu sunt suficient de mari ca sa poata vedea ce fac…

 

9. Pentru ca Django Unchained' confirma preocuparea lui Quentin Tarantino de a polemiza cu & parodia subtil genurile cinematografice consacrate. De aceasta data este randul spaghetti western-ului, dupa ce in Kill Bill s-a jucat de-a filmele cu karate, iar in Inglorious Basterds cu drama istorica si conditia cinema-ului ca arta.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eUdM9vrCbow[/youtube]

 

10. Pentru toate cele noua motive de mai sus si pentru ca, pur si simplu, este amuzant, entertaining, cu un scenariu impecabil si inteligent care debordeaza de umor, in fine, pentru ca e ianuarie si e frig afara, merita sa mergeti sa vedeti Django Unchained'.

 

Vedete la premiera filmului Django Unchained

 

Cele mai asteptate filme ale anului 2013

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter