3 filme de neratat la Les Films de Cannes à Bucarest

Publicat pe

Cel mai nou film al fraţilor Joel şi Ethan Coen, mult-aşteptatul Inside Llewyn Davis, distins cu Marele Premiu la Festivalul de la Cannes, este una dintre surprizele de anul acesta ale evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest (25 – 31 octombrie, CinemaPRO, Studio şi Elvira Popescu)

Inside LLewyn Davis

 

În premieră, spectatorii vor avea ocazia să vadă şi Omar, unul dintre puţinele filme care vin din Teritoriile Palestiniene, recompensat cu Premiul Juriului Un Certain Regard şi All is Lost, un tur de forţă al lui Robert Redford, sub regia unui cineast începător, J. C. Chandor.

 Inside Llewyn Davis este o ataşantă incursiune în lumea muzicii folk din New York-ul anilor 60.  Excelent scris, jucat şi regizat, filmul distins cu Marele Premiu la Cannes este, totodată, „cel mai inocent' din cariera celor doi regizori şi cel care se distanţează cel mai mult de tot ce au făcut până acum

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jl8DidbbTQM[/youtube]

 

Omar

 

Omar este drama unui tânăr muncitor într-o brutărie, îndrăgostit de o fată care trăieşte dincolo de zidul ce separă Palestina de Israel. Obişnuit să păcălească obiectivele de supraveghere pentru a-şi întâlni iubita, Omar e capturat după un act de rezistenţă aproape fatal şi devine ţinta poliţiei militare şi a serviciilor secrete. Un întreg proces de intimidare e pe cale să înceapă. Ideea scenariului i-a fost furnizată regizorului de către un prieten, care i-a povestit că fusese abordat de poliţia secretă, cu o propunere de „colaborare'. Echipa filmului este palestiniană, iar majoritatea actorilor sunt la primul lor rol.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WJn7vCy9M6Y[/youtube]

 

Robert Redford _ All is Lost

 

Având un singur actor – Robert Redford –, extrem de puţine replici şi imagini foarte puternice, All is Lost, al doilea lungmetraj al regizorului J. C. Chandor (Margin Call), prezentat la Cannes în afara competiţiei, este un film ambiţios şi captivant despre curaj şi supravieţuire. Redford face un tur de forţă într-un rol care îl solicită în întregime, motiv pentru care a primit aplauze puternice şi ovaţii la Cannes. După doar două filme, J. C. Chandor a devenit unul dintre cei mai promiţători tineri cineaşti americani. Cu debutul Margin Call, a fost în competiţie la Festivalul de la Berlin şi a primit o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lk_R04LfUQU[/youtube]

 

Biletele s-au pus în vânzare din 23 septembrie, separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului. Programul proiecţiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter