6 filme din competiţia oficială Cannes 2013 vin în România!

Publicat pe

Festivalul Cannes 2013 (15-26 mai), ediţia a 66-a, a publicat zilele trecute lista filmelor selectate în competiţia oficială. Din cele 19 filme, şase vor fi aduse şi în România de Independenţa Film, plus unul dintre filmele care vor rula în afara competiţiei.
Iată care sunt filmele:
1. Jeune et Jolie (Young and Beautiful), în cinematografele din România din 3 mai

Regia: François Ozon. Cu: Charlotte Rampling

 

Charlotte_Rampling_Cannes_2011_wikipedia

 

Este portretul unei fete de 17 ani (Marine Vacth) care se prostituează din plăcere. Regia este semnată François Ozon, cel care a realizat şi Swimming Pool (2003), nominalizat la Palme dOr (pentru regie), la César (Cea mai bună actriţă – Charlotte Rampling), Cel mai bun film' – la Festivalul de Film de la Bangkok, în 2003

 

2. Jimmy P.

Regia: Arnaud Desplechin. Cu Benicio Del Toro

Un film american în regia francezului Arnaud Desplechin cu Benicio Del Toro în rolul principal.  Jimmy P. este o adaptare după cartea Psychothérapie dun Indien des Plaines' scrisă de antropologul Georges Devereux în 1951. Fost pacient-caz de-al său, Jimmy Picard (interpretat aici de Benicio Del Toro) este un indian din tribul Pieds Noir, extrem de afectat de alcoolism şi de pierderea rădăcinilor sale.

 

3. Only God Forgive

Regia: Nicolas Winding Refn, Cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas.

Kristin_Scott_Thomas

 

Regizorul danez Nicolas Winding Refn a devenit cunoscut în 1996, odată cu regizarea peliculei Pusher, filmul care l-a lansat pe actorul danez Mads Mikkelsen, din The Hunt (2012), ce rulează chiar acum în cinematografe. Colaborarea cu Mads Mikkelsen a continuat şi la Valhalla Rising (2009), şi la Pusher II (2004). Tot Nicolas Winding Refn a regizat recentul Drive (2011), cu Ryan Gosling – pentru care a primit premiul Cel mai bun regizor' la Cannes 2011 – şi Bronson (2008), cu Tom Hardy, Marele premiu al juriului' la Sundance Film Festival 2009 și Cel mai bun film' la Sydney Film Festival 2009.

Ryan_Gosling_2013

Ryan Gosling este personajul principal şi în filmul american Only God Forgive (2013). El joacă rolul lui Julian, un contrabandist din lumea subterană a drogurilor din Bangkok. Viaţa i se complică enorm în momentul în care mama sa îl însărcinează cu identificarea şi asasinarea celui care i-a ucis fratele.

 

 

4. Like father, Like Son

Regia: Hirokazu Koreeda

Like father, Like Son (în original: Soshite chichi ni naru) este un film japonez. Un om de afaceri de mare succes află că fiul său a fost înlocuit la naştere cu un alt copil. Acum el se află în faţa unei decizii extrem de importante: îl va alege pe fiul său biologic de care a aflat abia acum? Sau îl va creşte în continuare pe cel anonim', la fel cum a făcut-o şi până acum, ca şi cum ar fi propriul său copil?

 

5. La Vie d’Adèle (Blue Is the Warmest Color)

Regia: Abdellatif Kechiche.

Filmul este o adaptare după cartea Le bleu est une couleur chaude', de Julie Maroh. Scenariul începe cu Adèle, o adolescentă de 15 ani care ştie sigur două lucruri: că e fată, iar fetele ies cu băieţii. Viaţa ei e pe cale să se schimbe în momentul în care o întâlneşte pe Emma, asta în ciuda opoziţiei părinţilor şi a lumii din jur.

 

 

6. The Immigrant

Regia: James Gray. Cu: Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard

 

Joaquin_Phoenix

 

O tânără imigrantă este atrasă într-o viaţă de burlesc şi vodevil până când este descoperită şi salvată de un fermecător magician. El reuşeşte să o găsească şi pe sora sa, ţinută încă în spaţiul restricţionat de pe Insula Ellis, şi apoi să le reunească pe cele două.

 
Blood Ties

Regia: Guillaume Canet. Cu: Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen

 

Mila_Kunis_2013

Blood Ties pune faţă în faţă doi fraţi din Brooklyn-ul anilor ‘70. Unul este de partea legii, celălalt este de cealaltă parte, în lumea crimei organizate.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter