Making Waves sau când filmul românesc se lasă peste New York

Publicat pe

Noua editie a festivalului de film românesc de la New York, Making Waves: New Romanian Cinema se va desfasura intre 29 noiembrie- 3 decembrie la Film Society of Lincoln Center si  între 5-10 decembrie la Jacob Burns Film Center.

 

Pozitia-Copilului

O ediție extrem de puternică, din care nu lipsesc premierele (mondiale, americane sau new-yorkeze), cele mai recente producții românești dar și retrospective, programe speciale, mese rotunde și lansări de carte.

Closer to the Moon (r. Nae Caranfil) va fi prezentat, în premieră mondială, în deschiderea festivalului de la New York, vineri, 29 noiembrie, la Film Society of Lincoln Center. Vor fi prezenți regizorul și scenaristul Nae Caranfil, producătorii Michael Fitzgerald și Renata Rainieri, actorul Harry Lloyd și actrițele Monica Bârlădeanu și Smaranda Luna.

Profetul-Aurul-si-Ardelenii

Programul evenimentului mai include: Cînd se lasă seara peste București sau Metabolism, cel mai recent film semnat de Corneliu Porumboiu, căruia festivalul Making Waves îi dedică o retrospectivă, conținând toate lungmetrajele și scurtmetrajele cineastului; propunerea României la Oscarul pentru film străin, Poziția copilului de Călin Peter Netzer; Domestic, cel de-al treilea film al lui Adrian Sitaru; succesul de box-office Love Building, debutul Iuliei Rugină; și două documentare de lungmetraj: Aici…adică acolo de Laura Căpățână-Juller (Cel mai bun film românesc la Festivalul Internațional de Film Transilvania) și Experimentul București de Tom Wilson, primul mockumentar din istoria cinema-ului românesc. Trei exerciții de interpretare, în regia lui Cristi Puiu, film rezultat în urma unui atelier de actorie condus de regizor în Franța, precum și campania video a ediției din 2013 a Festivalului de Film Transivania ce include 20 de clipuri regizate de Puiu și care o au drept protagonistă pe Luminița Gheorghiu, completează lista proiecțiilor speciale.

 

Festivalul Making Waves sprijină campania pentru Oscar și Globul de Aur a filmului Poziția copilului, proiectat pentru prima oară în New York, în plin sezon de promovare pentru iminentele ceremonii de decernare a celor mai importante premii din America.

 

Vezi aici trailerul festivalului:

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=96rQoFqJS9s[/youtube]

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter