Viata lui Pi, un film epopeic

Publicat pe

Din 21 decembrie intra in cinematografe un nou film al regizorului Ang Lee („Brokeback Mountain”, „Tigru şi dragon”). Este vorba despre „Viata lui Pi”, ecranizarea unei carti de Yann Martell care s-a vandut in milioane de exemplare si a petrecut ani intregi in clasamentele bestsellerurilor.

 

 

Dupa naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de gradina zoologica, Pi Patel, pluteste in deriva intr-o barca de salvare alaturi de o hiena, un urangutan, o zebra ranita si un imens si infometat… tigru de Bengal. Pustiul isi foloseste cunostintele enciclopedice in ceea ce priveste comportamentul animalelor pentru a-l tine la distanta pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasa si plina de riscuri relatie pe parcursul lungilor luni de calatorie pe valurile oceanului.

Actiunea filmului se petrece pe trei continente si doua oceane, de-a lungul unei perioade de multi ani, intr-un vast univers al imaginatiei.   Viziunea lui Lee, impreuna cu uimitoarele imagini 3D, a transformat un roman care de multa vreme era considerat imposibil de ecranizat intr-o imbinare indrazneata de naratiune epopeica si teme profunde, care provoaca la reflectie.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mZEZ35Fhvuc[/youtube]

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter