Weekend la Castel cu „Albă ca Zăpada”, la TIFF 2013

Publicat pe

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie, Cluj-Napoca) le pregăteşte invitaţilor săi câteva surprize, pe 1 şi 2 iunie, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din apropierea Clujului, Castelul Banffy de la Bonţida. Tradiţionalelor proiecţii în aer liber, cu acompaniament live, li se adaugă anul acesta, în timpul zilei, alte câteva surprize: concerte, activităţi pentru copii, spectacole culinare.

 

Blancanieves

 

Sâmbătă, 1 iunie, o sesiune de gustări şi băuturi spaniole tradiţionale – tapas, paella, tortilla, sangria şi multe altele – şi un concert de chitară spaniolă vor pregăti atmosfera pentru proiecţia-eveniment de la 21.30, cu filmul mut Blancanieves. Iar duminică, 2 iunie, publicul va savura bucate ardeleneşti autentice, gătite după reţete vechi culese de echipa de bucătari „Nişte ţărani'.

 

 

Blancanieves_regia Pablo Berger

 

Continuând trendul început de The Artist, filmul mut laureat cu Oscar în 2012, Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fraţilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Acţiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) şi călătoreşte cu un grup de matadori pitici. În ciuda maşinaţiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor şi tensiunilor distrugătoare din poveste – interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan şi Y tu mamá también) –, Carmen calcă pe urmele tatălui ei şi intră în arenă.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter