Filmul „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, în competiţie la Festivalului Internațional de Film de la Berlin

Publicat pe

Lungmetrajul independent Ilegitim', în regia lui Adrian Sitaru, va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin care se va desfăşura în perioada 11-21 februarie.

 

Filmul a fost selectat în cadrul celei mai îndrăznețe secțiuni a prestigiosului eveniment din capitala Germaniei, BERLINALE FORUM.

 

Ilegitim', unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

 

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

 

Ilegitim' este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin însă există cercetări de specialitate numeroase', declară Adrian Sitaru.

 

„Ilegitim” este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) și Domestic' (2012), producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: „Valuri” (2007), „Lord” (2009), „Colivia” (2010), „Chefu'” (2012), Artă' (2014), Excursie' (2014).

 

Secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producțiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la granița dintre artă și cinema.

 

Filmul „Ilegitim', în regia lui Adrian Sitaru, în competiţie la Festivalului Internațional de Film de la BerlinFilmul „Ilegitim', în regia lui Adrian Sitaru, în competiţie la Festivalului Internațional de Film de la Berlin
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter