(P) Heraklion, între istorie și modernitate

Publicat pe

Binecuvântată cu peisaje uluitoare, insula Creta te aşteaptă să-i descoperi frumuseţile naturale, plajele exotice scăldate de ape cristaline, peşteri, văi şi defileuri minunate pe care să le explorezi în tihnă. Iar dacă ești pasionat de istorie, vei găsi aici o mulțime de situri arheologice din perioada minoică, dar și castele și fortărețe venețiene.

 

viva.Creta1

 

Oraş cu însemnătate istorică

 

Cel mai mare oraş din Creta, cu o populaţie de peste 120.000 de locuitori, este Heraklion, principalul port de intrare al insulei, şi locul unde se concentrează cea mai mare parte a activităţii economice.

 

Cel mai mare centru urban din Creta şi capitala regiunii este cunoscută pentru faptul că prima civilizaţie europeană, cea minoică, a înflorit pe acest teren în urmă cu 5000 de ani. Astăzi, oraşul este foarte dinamic şi cosmopolit, în special în perioada estivală, când mii de vizitatori vin aici pentru cumpărături sau pentru a vizita muzeele ori alte locuri culturale.

 

O stațiune modernă

 

Oraşul Heraklion dispune de facilităţi extinse pentru a satisface toate gusturile şi nevoile vizitatorilor săi, de la o mare varietate de hoteluri, cele mai multe dintre ele situate în oraşul vechi, până la opţiuni aproape nelimitate de divertisment.

 

Cretanii se bucură cu adevărat de fiecare ieşire în oraş, fie că vorbim de prânz, cină, o cafea sau o băutură, iar vremea blândă este un bun companion. Vei găsi aici o mulţime de restaurante, taverne de familie, săli de concerte, discoteci, puburi, baruri şi cluburi în care să petreci pe ritmuri tradiționale ori europene.

 

În plus, istoria lungă şi cosmopolită a oraşului Heraklion se reflectă în viaţa sa culturală bogată, pe care o poţi urmări la multitudinea de evenimente de muzică şi dansuri, spectacole de teatru, expoziţii de artă şi multe alte evenimente culturale găzduite în locuri publice sau private.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Creta https://www.christiantour.ro/pachete/rezultat/grand-holiday-resort-charter-avion-creta-bucuresti-2016/src08560cb6d2af8ed/174844558

 

Hotel Grand Holiday Resort 4*+ -de la 499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter