Alfrescos Surf &Turf
Alfrescos Surf &Turf
Ingrediente:
muschi de vita argentiniana
– creveti mediteraneeni
– salata arugula
– usturoi
– unt
– cartofi
– patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se fierb, apoi se prajesc in unt. Se adauga paprika, piper, ceapa verde si patrunjel. Muschiul de vita se prajeste tot in unt, iar crevetii se fierb, dupa care se stropesc cu suc de lamaie. Se aseaza in platou dupa modelul alaturat…
Extravagante mediteraneene
Uau! Cam asa s-ar putea rezuma reactia noastra la ceea ce ne-a fost dat sa vedem la restaurantul cu specific mediteraneean, Alfresco. E locul potrivit pentru orice moment al zilei. Fie ca vreti un mic dejun consistent, un pranz delicios sau o cina extravaganta, aici trebuie sa veniti. Sa nu va mirati insa cand veti primi platouri cum nu ati mai vazut vreodata. Aranjamentul ingredientelor, un adevarat exercitiu de arta si design futurist, este tot opera bucatarului-sef, englezul David Dent, castigatorul a numeroase concursuri.
Pentru noi a pregatit „Alfrescos Surf & Turf. Reactia noastra cand a intrat cu platoul a fost de maxima uimire. Nu mai vazusem asa ceva. Un aranjament atat de original, incat nu ne mai saturam sa il admiram, uitand pana si sa gustam. David ne-a spus ca a ales cele mai fine, dar si cele mai exotice ingrediente: pisici de mare, creveti, homari, salata arugula. Putem spune ca Alfresco este restaurantul care a reusit sa ne surprinda cu desavarsire.
:: Randi :: „Mi-ar placea sa mananc salata arugula si muschi de vita argentiniana, mai ales ca ar fi ceva complet nou pentru mine. In plus, carnea de vita este preferata mea. Cat despre cartofii cu unt… cred ca voi spune pas. Nu servesc absolut nimic prajit. Dar abia astept sa merg la Alfresco. Vreau sa vad si eu aranjamentul ingredientelor in farfurie!'
De Claudia Cosma; Fotografii: Sebastian Enache si arhiva VIVA!.