Crevetii de vis- -vis
Crevetii de vis- -vis
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vis- -vis de Manastirea Casin, in zona vechii burghezii a Bucurestiului, se afla unul dintre cele mai luxoase restaurante de pe la noi: La Villa. E rafinat, discret, frumos decorat. Imediat ce-i treci pragul, intri intr-o alta lume: cea a gustului bun si a bunului gust. Serviciul este ireprosabil, meniul impresionant. Bucatele pregatite de tanarul si talentatul bucatar francez Lionel Giraud, o celebritate pe tarmul Coastei de Azur, sunt adevarate opere de arta. Nu stii ce sa admiri mai mult: aranjamentul sau savoarea? Combinatiile inedite sau gustul senzational? Pana sa te dumiresti, papilele gustative iti explodeaza de fericire si chiar daca nu esti francofon, iti vine a zice: „chapeau bas!
Celebritati de prima marime, personalitati publice si oameni de afaceri au luat masa aici, intr-o atmosfera intima. Daca simtul gustului este satisfacut pe deplin, cel al auzului nu are nici el de suferit, pentru ca muzica (discreta) este de cea mai buna calitate: jazz cantat in perioada 1948-1972 la Paris, in Saint Germain. Cunoscatorii ii vor recunoaste pe Stan Getz sau Miles Davis. Cat despre ce se poate afla in farfuria dumneavoastra, iata doar un exemplu: „Crevetii de vis- -vis. Hm! Pana si numele mancarurilor iti ridica sprancenele, dar si colturile buzelor a zambet ce anticipeaza placerea. Apropo, La Villa implineste 3 ani. Bonne Anniversaire!
Cristina Stanciulescu Fotografii: Arhiva VIVA!.