Osteria Gioia - Buon appetito!

Publicat pe

In fiecare zi, la ora pranzului, ma amuz privind de la fereastra cladirii in care muncesc acelasi tablou din Piata Victoriei: cel al oamenilor care fug de birou ca de foc in cautarea unui restaurant.

O parte din ei merg intr-un loc care i-a obisnuit cu bucataria italiana fina, Osteria Gioia by Patrizia, desi termenul „osteria' defineste mai degraba un spatiu familial, relaxat, decat unul business, pretentios.

Insa faptul ca gazda, proprietarul si chef-ul bucatar Patrizia, te intampina cu aplombul si veselia specifice italienilor, respecta definitia termenului. Cei de la Osteria Gioia se lauda cu produsele obtinute in bucataria proprie (de la paine pana la paste) si cu clienti fideli, care vin aici si de doua ori pe zi sa ia masa.

Osteria

 

barbun in stil livornez
Barbun in stil livornez: usturoi, patrunjel, busuioc, sos de rosii

 Au de ales, ce-i drept, dintr-o diversitate de mancaruri, precum clatite la cuptor cu branza Fontina si prosciutto cotto, parmezan si smantana, crabi cu cognac si spuma de avocado ori risotto cu hribi de padure. Restaurantul se remarca si prin discretia cu care isi protejeaza clientii, cei mai multi dintre ei persoane publice sau oameni de afaceri.

Paparazzii isi fac adeseori veacul, se pare, in fata restaurantului italian, dar sunt de fiecare data indepartati cu eleganta.

 

 

 

 

 

 

 

Roxana Voloseniuc

Roxana Voloseniuc (redactor-sef ELLE):
„Obisnuiam sa mai merg la Buftea, acolo unde a inceput proiectul Patriziei, cel care azi se numeste Osteria Gioia by Patrizia. Acum sunt fericita ca nu trebuie sa mai bat atâta drum pentru a gusta din retetele ei absolut remarcabile.'

 

Oana Popoiag, Fotografii Cosmin Popescu, arhiva Edipresse
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter