Readers Cafe - La pranz cu Ernest Hemingway

Publicat pe

Atunci cand oamenii sunt intrebati de hobby-urile lor, 90% dintre ei incep cu „cititul'. Nu ar mai manca, nu ar mai dormi si nu ar mai iesi la cafea, doar ca sa termine o carte importanta.
 

Readers Cafe
Metropolis Center, Str. Grigore Alexandrescu, Nr. 89-97

Recent, am descoperit un loc unde, in afara de partea cu dormitul, poti face cu succes, in acelasi timp, toate actiunile enumerate mai sus. Locul se numeste Readers Café si este perfect pentru cei care vor sa manance bine, dar si sa citeasca o carte.

Meniul in sine este o carte plina de citate celebre. La pagina de sandvisuri am descoperit sfatul prietonos al lui Miss Piggy: „never eat more than you can lift', in vreme ce la pagina de bauturi, Ernest Hemingway consemneaza laconic: „I drink to make other people interesting'. Am aflat ca George Sand a dat numele unei spume de ciocolata, iar J.D. Sallinger, unui delicios tort cu nuci si cafea.

Uitandu-ma in jurul meu, am realizat ca locul ascunde o serie de surprize, cum ar fi o biblioteca plina cu carti de vanzare, un gramofon functional sau o presa de pe vremea cand cladirea care adaposteste acum Readers Café era o tipografie. Seara, la Readers, se canta la pian, la saxofon si la clarinet.

 

 

salata de somon
 Salata de somon cu citrice: somon fume, citrice, salata verde
salata Readers
 Salata Readers: rucola, dovlecei, ciuperci marinate, rosii, branza Feta de capra
mousse de ciocolata
 Tort Mousse de ciocolata

 

Roxana IliescuRoxana Iliescu:
„Mi-a placut foarte mult energia pozitiva pe care proprietarii au reusit sa o transmita si personalului, care e receptiv si zâm-bitor. Readers e un loc un pic altfel unde am mâncat o supa-crema de legume geniala, servita intr-un mic bol, exact cantitatea perfecta pentru prânz. Ideea cu biblioteca este foarte buna, as citi o carte aici dupa ce ies de la sala.

Oana Popoiag, Fotografii: Catalin Opritescu, arhiva VIVA!

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter