Hot Spot: Secretele Parisului

Publicat pe

Am descoperit Parisul pe una dintre cele mai populare straduţe din centrul Bucureştiului. La BON, un restaurant-bistro cu specific franţuzesc, vei gasi una dintre cele mai mari colecţii de vinuri, o atmosfera specific pariziana şI cele mai gustoase preparate cu trufe negre şi foie gras.

 

La BON, cel mai nou restaurant deschis în Centrul Vechi, am petrecut cea mai frumoasa seara din iarna aceasta. De la masa de lânga fereastra, pe care era aşezat un ghid al Parisului din secolul trecut, am admirat ninsoarea abundenta care cadea pe strada Smârdan. Mi-am mutat privirea înauntru, unde m-au fascinat pereţii interiori acoperiţi cu peste 300 de uşi vechi, aduse de proprietari din Austria, Ungaria şi Sighişoara şi integrate de arhitectul Corvin Cristian în design-ul unic al locului.

Am aflat ca amenajarea restaurantului a durat aproape 9 luni, ca gresia este realizata manual, iar elementele de lemn sunt lucrate de un meşter din Sighişoara. Totul contribuie la crearea unei atmosfere specific pariziene, în ton cu meniul classic franţuzesc, ale carui vedete sunt trufele negre şi foie gras. Pentru ca la BON se pune preţ pe gustul preparatelor, prospeţimea ingredientelor şi inventivitatea bucatarului, nu e de mirare ca farfuriile de pe masa m-au îmbiat imediat. Cum sunt mare amatoare de peşte, am ales, pentru început, o salata calda cu scoici Saint Jacques, sfecla roşie, andive şi trufe negre, urmata de o porţie de tartar de somon şi un pahar de vin, pe care l-am degustat cu certitudinea ca anul acesta a început bine.

 

AMALIA NĂSTASE

 

„Acest loc m-a cucerit înca din stadiul de proiect. La BON gaseşti toate ingredientele care îţi asigura câteva ore excelente:_meniul axat pe preparate fine franţuzeşti, muzica relaxanta, atmosfera intima şi un design original. Am încercat şi recomand langustina în foietaj cu praz şi terina de foie gras cu trufe negre.'

 

Hot Spot: Secretele ParisuluiHot Spot: Secretele Parisului

 

Str. Smârdan nr. 33

 

De RALUCA TĂMAŞ

Foto COSMIN TUDORAN

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter