Mica Elvetie, gustul din Alpi

Publicat pe

Multiculturalitatea e termenul momentului. M-am convins cand am iesit pe strada Franceza, in Centrul Vechi al Bucurestiului, la restaurantul Mica Elvetie, unde se serveste cea mai buna raclette.

 

Am descoperit un restaurant tocmai potrivit pentru o seara de iarna, in care meniul se schimba in functie de sezon, atmosfera e calda, iar decorul e inspirat din traditia tarii cu cele mai fermecatoare ierni.

Aflat la parterul unei cladiri istorice din secolul al XIX-lea, restaurantul Mica Elvetie a fost deschis de Jakob Hausmann, un bucatar elvetian care si-a dorit sa aduca savoarea Alpilor in mijlocul Bucurestiului. Daca vi se pare ciudat ca un elvetian sa lase in urma tot si sa se mute in Romania, aflati ca nu e primul. In anii 20 s-a scris o pagina importanta din istoria relatiilor romano-elvetiene, cand un alt locuitor al tarii ciocolatei, Julien Peter, devenea primar al Bucurestiului. Nu cred ca domnul Hausmann are asemenea planuri, dar cu siguranta are de gand sa schimbe ceva in viata sociala din oras. Isi doreste sa implementeze un nou concept de ospitalitate si, bineinteles, sa ii apropie pe cei care ii trec pragul de bucataria traditionala elvetiana. Tocmai de aceea, meniul de la Mica Elvetie contine treizeci de preparate specifice, printre care raclette, carne pe piatra si filé Appenzeller. Mi-am luat pentru cateva momente gandul de la cadouri, brazi si aglomeratie si mi-am facut o altfel de bucurie: o portie de crema de portocale cu fistic.

 

Sonia Argint-Ionescu: „Din cate stiu eu, Mica Elvetie este singurul loc din Bucuresti unde se serveste raclette, o branza specific elvetiana. Mai ales in timpul iernii, imi face mare placere sa mananc aici impreuna cu familia. Si imi place foarte mult atmosfera!'

Europe Royal Hotel, Str. Franceza nr. 60

 

Mica Elvetie, gustul din AlpiMica Elvetie, gustul din Alpi

 

De Raluca Tamas

Foto: PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter