Spaghetti nere in busara

Publicat pe

Spaghetti nere in busara

Spaghetti nere in busara

Ingrediente:

– homar 400/500 g
– ulei extra vergine di oliva DOP
– cimbru
– usturoi 3 bucati
– busuioc 10 frunze
– cognac vsop, rosii
– vin alb sec Tocai Friulano Collio
– spaghette negre (cu nero di seppia natural) Sbirolli 180 g.

Mod de preparare:

Se pun la fiert legumele taiate cubulete. Se introduce homarul viu, se fierbe inca 25 de minute.

Separat se pun uleiul de masline, usturoiul, painea taiata cubulete, sare si piper, busuioc, se flambeaza cu cognac si se lasa pe foc 10 minute.

Se toarna sosul intr-o tigaie, se adauga homarul si se tine pe foc 3 minute.

Se fierb pastele si se trag la tigaie impreuna cu sosul si homarul.

Se serveste fierbinte.

Vin recomandat: Collio Russiz Superiore Col Disore.


Va place sa mancati a litaliano'? De la sfarsitul lui ianuarie 2005 aveti un loc garantat, restaurantul Caffe &Latte Wine Bar. Sora', denumita Caffe&Latte, este situata chiar langa acesta. La cafenea gasiti un cremsnit delicios, care creeaza dependenta! Dar sa revenim la restaurant. Meniul se schimba lunar, dar iata cateva hituri': zuppa di pesce dellAdriatico con pane gratinato, escalop di coda di rospo con spuma di radicchio rosso e farina di noci, sfogliatine di tonno rosso. Capisci? Apoi vinurile: Marco Felluga – Collio; Conti Attems – Friuli; Marchesi de Frescobaldi – Toscana; Russiz Superiore – Collio; Capichera Arzachena – Sardegna; Vignamaggio – Toscana; Villa Sandi Prosecco – Veneto; Ferrari Spumante – Trentino; Berlucchi Spumante Franciacorta – Brescia; Billecart&Salmon Champagne – Franta; Chanson Pere&Fils Chablis – Franta.

Reteta pastei   la Busara apartine traditiei pescaresti a Marii Adriatice. Busara este preparata la Bucuresti de chef-ul' Renzo Germani – gratie studiilor sale si a experientei de zeci de ani maturata intr-unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere de lux din Italia (CIGA Sheraton: Venezia, Porto Cervo, Costa Smeralda, Cortina dAmpezzo etc).


:: Cornel Ilie :: Nu am ajuns la restaurant, sunt insa un client fidel al cafenelei Caffe & Latte. Fetele se misca repede, merg destul de des, e totul foarte sic. Am descoperit un tort de ciocolata care m-a cucerit definitiv, alaturi de ceaiul de scortisoara.'

:: Venera Arapu :: Stiti cum se spune, mancarea italieneasca place oricui, este simpla, dar greu de facut. Am fost aici cand eram insarcinata si am mancat niste gnocchi magnifici, dar si niste mici antreuri din partea casei, absolut delicioase.

:: Emil Hurezeanu :: Aici am mancat baccala', peste afumat uscat norvegian pe care italienii din nord il adora. Cu mamaliga, a fost cea mai buna mancare italiana gatita pe care am gasit-o in afara granitelor Italiei, chiar la Bucuresti.'


De Andrei Dimulescu; Fotografii: Octav Nitu; Stilist: Delia Bratosin.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter