Idei originale de cadouri pentru un „baby shower”

Tot mai multe femei însărcinate organizează o petrecere cu câteva săptămâni înainte să nască, pentru a sărbători venirea pe lume a bebelușului împreună cu cele mai bune prietene și cu familia. Această petrecere, cunoscută mai degrabă sub denumirea de „baby shower', are de regulă loc într-un cadru restrâns, iar obiceiul este să duci un cadou pentru viitoarea mămică sau pentru bebeluș.

 

Spre deosebire de botez, unde se fac în general cadouri mai însemnate, pentru un baby shower este suficient să duci un dar simbolic și cu valoare sentimentală pentru viitoarea mămică. Iată câteva idei originale care să te scoată din încurcătură dacă trebuie să ajungi la un baby shower și nu știi ce cadou să iei:

 

Un accesoriu personalizat

 

Cadourile pe care le faci celor dragi au o mai mare valoare sentimentală dacă sunt unicate sau personalizate. Pentru o petrecere de tip baby shower, sigur nu vei da greș dacă alegi una dintre aceste brățări personalizate, pe care le poți grava cu un mesaj, o fotografie sau cu numele bebelușului, dacă îl știi deja.

 

Scutece în ediție limitată

 

Scutecele refolosibile, în ediție limitată, au creat haos prin grupurile de mămici dornice să prindă modelele inedite scoase la vânzare de companii. Principala diferență între scutecele obișnuite și cele din edițiile limitate este imprimeul colorat al celor din urmă, care au un aspect vesel și unic. Majoritatea scutecelor din ediții limitate sunt refolosibile, astfel că pot fi spălate, uscate și depozitate în dulap așa cum facem cu hăinuțele obișnuite.

 

Un animal de pluș cu sunete pentru calmarea bebelușului

 

Acum se găsesc pe piață tot soiul de animăluțe de pluș, care de care mai colorate și mai pufoase, care au incorporate un dispozitiv audio ce redă sunete care ajută la liniștirea și calmarea bebelușului. Unele imită sunetul bătăilor inimii mamei, altele pot replica sunetul oceanului, foșnetul frunzelor sau chiar sunetele balenelor.

 

Un set de rame foto

 

Orice mămică va dori să imortalizeze în fotografii primele experiențe ale bebelușului său. De la prima baie, la prima dată când va gusta hrană pasată ori va face primii pași, toate aceste amintiri pot fi păstrate în niște rame cu aspect elegant, așezate în casă la loc de cinste. Unele dintre rame pot fi și ele personalizate, astfel încât să se potrivească familiei pentru care le alegi.

 

Tricouri asortate

 

Outfiturile asortate pentru părinți și bebeluși sunt la mare căutare zilele acestea. Fie că este vorba de tricouri cu mesaje, fie de fotografii haioase imprimate pe piept sau de ținute complementare, în culori asemănătoare, aceste seturi sunt întotdeauna apreciate de viitorii părinți și le poți face o surpriză plăcută cu un asemenea cadou.

 

Un halat de baie pentru bebeluș

 

Halatele de baie pentru bebeluși, mai ales cele care au glugă cu urechi de elefant ori de iepuraș, sunt absolut adorabile și extrem de haioase. Ai grijă însă la calitatea materialului și alege un halat fabricat din țesături naturale, care să nu provoace alergii sau iritații. De asemenea, dacă nu știi încă sexul bebelușului poți alege un halat într-o culoare neutră, astfel încât să mergi la sigur.

 

Un set de imprimare a amprentelor

 

Deși destul de rare la noi, seturile care te ajută să imprimi amprenta mâinii și piciorușului bebelușului pot fi o amintire care să dureze o viață. Cum funcționează un astfel de set? După venirea pe lume a celui mic, mama poate trimite online fotografiile cu mâinile și piciorușele bebelușului, iar acestea sunt apoi imprimate pe o placă ceramică și returnate în rama foto.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Jacob Lund

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro