TOP 3 destinaţii din ITALIA perfecte pentru luna de miere

Publicat pe

Una dintre cele mai populare destinaţii pentru luna de miere din Europa, provincia italiană Veneto, oferă o mulţime de surprize celor îndrăgostiţi de cultură, istorie sau peisaje şi, mai ales, celor îndrăgostiţi pur şi simplu.

Italy, Veneto, Venice, carnival, mask

Venetia in timpul carnavalului

Imaginează-ţi vacanţa perfectă alături de persoana iubită. Sunteţi doar voi doi, într-un loc cu o isto­rie bogată. Păşiţi pe străzi pietruite şi înguste, pe care de-a lungul veacurilor au trecut alte şi alte perechi de îndrăgostiţi. Luaţi cina la lumina lumânării, într-un mic restaurant aflat la margi­nea unei vechi piaţete, vă faceţi mărturisiri de dragoste şi priviţi apusul. Apoi, vă plimbaţi pe faleza care însoţeşte cursul unui râu, vă ţineţi de mână şi admiraţi luminile oraşului. Sunt doar câteva dintre experienţele de care au parte cuplurile de îndrăgostiţi care vizitează oraşele din provincia Veneto, regiune aflată în nord-estul Italiei, între Marea Adriatică şi Munţii Dolomiţi, cu o moştenire culturală bo­gată, peisaje eterogene şi câteva dintre cele mai romantice oraşe din lume.

VENEŢIA

Se spune că o vizită aici poate vin­deca cea mai devastată relaţie. Frumuseţea şi unicitatea oraşului de pe ape nu i-au lăsat indiferenţi pe Truman Capote, care spunea că o vizită aici „e ca şi cum ai mânca dintr-o dată o cutie întrea-gă de bomboane de ciocolată, sau Woody Allen, care s-a căsătorit cu Soon-Yi în Veneţia. Tot aici s-au filmat producţii ca „The Italian Job, „From Russia With Love, „The Three Musketeers, „The Tourist şi „Moonraker.

NO GERMANY

Cu secole în urmă, înainte ca filmul să devină cea mai populară formă de artă, Veneţia i-a inspirat pe Vival­di, Wagner şi lordul Byron. Acum îi inspiră nu doar pe producătorii de la Hollywood, ci şi pe îndrăgostiţii care se bucură de plimbările cu gondola pe canalele înguste, printre clădiri pitoreşti cu arhitec­tură inconfundabilă, în timp ce gondolierul le cântă serenade atemporale.

Dacă eşti un roman­tic incurabil, urmează paşii lui Ca­sanova şi vizitează barul Do Spa­de, locul unde îşi întâlnea iubitele, sau Palatul Dogilor, unde a fost întemniţat o perioadă. Iar dacă vrei să vezi ce îl pasiona pe Ernest Hemingway, călătoreşte pe apă până pe insula Torcello, treci de vechea catedrală bizantină şi ajungi la restaurantul Locanda Ci­prian, unde te poţi bucura de un prânz idilic. Aproape toţi turiştii din Veneţia se pierd cel puţin o dată. Străzile sunt înguste şi ameţitoare, iar dacă alegi o singură dată direcţia greşită e greu să mai găseşti drumul corect. Dar asta face parte din experienţa plăcută de turist în Veneţia.

Până la urmă, vei găsi centrul oraşului, mai exact Piaţa San Marco, străjuită de cea mai importantă clădire veneţiană, basilica San Marco, unde poţi ve­dea cel mai romantic apus.

shutterstock_109072793

Plimbare cu gondola

shutterstock_36319168

Piata San Marco si Palatul Dogilor

VERONA

shutterstock_29015575

Balconul Julietei

Când auzi acest nume, primul lucru care îţi vine în minte este povestea tragică de dragoste dintre Romeo şi Julieta. După ce a fost popularizat de Shakespeare, a devenit oraşul dragostei şi al romantis­mului, vizitat în special de cupluri şi de fanii scriitorului britanic. Aici ajung nenumărate scrisori trimise de îndrăgostiţi şi expediate, simplu, pe adresa „Julieta, Verona, Italia. Surprinzător, cei care îi scriu Julietei primesc şi un răspuns, pen­tru că există un grup de voluntari care şi-au propus ca nici un expeditor să nu rămână dezamăgit.

Epistolele îndrăgostiţilor au fost sursa de inspiraţie pentru co­media „Letters to Juliet, despre o fată care găseşte o scrisoare lângă balconul Julietei şi porneşte prin Italia în speranţa că va reuni doi îndrăgostiţi. Chiar şi îna­inte de a fi popularizat de Hollywood, balconul Julietei a fost cel mai vizitat loc din Verona. Zilnic, aici se înghesuie mii de turişti, mânaţi de dorinţa de a vedea cu ochii lor celebra casă în care a locuit familia Capulet. Oraşul este presărat de monumente importante, care îmbină ar­hitectura romană cu cea medievală şi renascentistă, motiv pentru care a fost inclus în patrimoniul UNESCO. Una dintre cele mai importante construcţii romane este Arena Verona, un amfitea­tru recondiţionat unde se organizează anual un mare festival de operă.

PADOVA

Aflat la numai 37 de km de Veneţia, Pa­dova este un amestec de artă, cultură, spiritualitate şi ştiinţă. Aici s-a înfiinţat, în 1222, Universitatea din Padova, una dintre cele mai vechi din lume, unde Galileo Galilei a predat timp de aproa­pe 20 de ani.

shutterstock_34810411

Pratto dela Valle, cea mai mare piata din Europa

Tot aici poţi vizita prima grădină botanică din lume, La Specola sau Observatorul Astronomic din Pa­dova, Capela Scrovegni – cu fresce pic­tate de Giotto ce datează din 1305, Pra­to della Valle – cea mai mare piaţă din Europa, şi Basilica di San Antonio – cel mai important monument din Padova, dedicat Sfântului Anton, patronul cai­lor, poştei şi transporturilor.

m.bonotto  shutterstock_95203654

Basilica di San Antonio

O modali­tate foarte plăcută de a vizita oraşul este cu barca, pe canale. Chiar dacă nu sunt la fel de multe ca în Veneţia, apele celor două râuri care străbat Padova, Bacchi­glione şi Brenta, te poartă atât la graniţele oraşului, cât şi pe canale navigabile interioare. Cunoscut drept cel mai vechi oraş din nordul Italiei, Padova oferă îndrăgostiţilor momente de neui­tat în locuri cu istorie bogată. Stendhal obişnuia să îşi bea cafeaua la Café Pe­drocchi, care, încă din 1831, este hot spot-ul vieţii sociale din Padova. În re­staurantul Osteria Dal Capo te vei întâlni cu localnici şi vei gusta preparate marine, iar la Trattoria le Sette Teste poţi încerca o varietate mare de paste.

RALUCA TĂMAŞ

Fotografii: HEPTA, SHUTTERSTOCK

Citeşte şi despre Domul din Milano, Bazilica San Marco din Veneţia şi Basilica Sfântul Petru din Roma!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter