Lansarea albumului aniversar Radu Beligan

Publicat pe

Ziua de 14 decembrie este o zi unica a teatrului si culturii romanesti: reprezinta aniversarea actorului Radu Beligan de 95 de ani de viata si 75 de ani de cariera.

 

afis

In aceeasi idee in care tot ce a facut acest maestru pentru teatrul romanesc, se va lansa un album de fotografie aniversar, un tip de album ce inca nu a mai fost editat in Romania. Este dedicat marelui actor, si contine fotografii realizate de-a lungul anilor de tanarul cineast fotograf Cristian Radu Nema, absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti, si actual doctorand in cadrul aceleiasi instutii.

tnb
Albumul se intituleaza „Un Mare Actor Roman – RADU BELIGAN – prin ochii lui Cristian Radu Nema”, si fiind editie aniversara, este tiparit in 1.000 de exemplare numerotate destinat atat colectionarilor, cat si iubitorilor de teatru si film.  Marin Moraru este cel care semneaza prefata acestei carti.
Albumul contine imagini din cele mai importante aparitii ale actorului, de la Teatrul National, Opera Nationala, Muzeul National de Arta, Casa Capsa, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Ateneul Roman etc. Ipostazele in care este prezentat actorul sunt alaturi de personalitatile care au avut sansa sa ii fie alaturi de-a lungul carierei: Gheorghe Dinica, Florin Piersic, Marin Moraru, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Manuela Cernat, Mariana Nicolescu si multi altii.

 

 

O dubla avanpremiera a lansarii va avea loc  in data de 14 decembrie :

 

– intre orele 10:00-16:00 in cadrul „Ziua uşilor deschise la Teatrul Naţional”, unde Marin Moraru va vorbi despre marele actor

– seara, cu ocazia avampremierei spectacolului „Lectia de Violoncel”, avandu-l in rol principal pe Radu Beligan, la Teatrul Metropolis

coperta spate
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă