(P) Las Palmas, cel mai mare oraș al insulelor Canare

Publicat pe

Dacă ai citit romanul 'Gran Canaria', ce l-a făcut celebru pe autorul scoțian A.J. Cronin, în care este prezentată povestea unui medic stresat și suprasolicitat care călătorește spre exotica insulă a primăverii din inima Oceanului Atlantic, cu siguranță îți vei dori să ajungi și tu aici, măcar o dată în viață.

 

Orașul-grădină cu arhitectură colonială

 

Gran Canaria este o frumoasă insulă a constrastelor cu dune imense de nisip, munți și cratere vulcanice, izvoare cu apă dulce și plaje albe întinse de-a lungul unor golfuri turcoaz. Pădurile imense de conifere și vegetație specifică locului, îi dau insulei un aer răcoritor în timpul verii, iar apropierea de coasta de vest a Africii fac ca temperaturile minime anuale să nu scadă mai puțin de 20 de grade, chiar și pe timpul iernii.

 

Fapt pentru care Gran Canaria a fost numită 'continentul în miniatură al Spaniei', dar și 'paradisul primăverii', de către exploratorul Cristofor Columb, care s-a oprit pe insulă în prima sa expediție spre America.

 

Cu un amestec etnic și puternice influențe africane, datorită poziției sale, mai aproape de Africa decât de Spania, Gran Canaria își etalează bogățiile în fața a peste două milioane de turiști care ajung aici anual. Plajele aurii sau albe. Satele de pescari cu superbe tradiții. Orașele coloniale cu viață de noapte vibrantă. Stațiunile de coastă dominate de pereți din calcar negru și faleze naturale. Porturile cosmopolite cu iahturi scumpe și amabarcațiuni tradiționale… sunt doar câteva dintre bijuteriile locului.

Plimbări în orașul alb al insulei Gran Canaria

Cel mai aglomerat oraș este capitala insulei, Las Palmas care încă păstrează obiceiurile aborigenilor Guanche, dar și superba arhitectură a coloniștilor. Casele cu arcade alb-albastre sunt decorate cu flori de hârtie și vegetație luxuriantă, iar străzile late și pietruite sunt dominate pe o parte și de alta de localuri de noapte, restaurante și magazine de suveniruri. Orașul a devenit tot mai prosper odată cu sosirea lui Cristofor Columb. Astăzi, întreaga așezare este un fel de 'odă' închinată exploratorului, iar casa în care acesta a locuit este un veritabil muzeu.

 

O plimbare în Las Palmas te conduce către una dintre cele mai frumoase plaje din Canare: Playa de Las Canteras, cu o formă de semilună, nisip auriu foarte fin, o lățime impresionantă și un golf de smarald ideal pentru snorkeling. Plaja este premiată cu Blue Flag pentru calitatea nisipului, serviciile exclusiviste și curățenie.

 

De Mădălina Isar

 

Oferte de vacanta Sejur Gran Canaria

Hotel Apartamentos Roslara – tarife de la 518 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter