Locuri cu Fainoşag pe litoralul românesc

Publicat pe

Dacă mai cauţi încă farmecul iniţial pe care îl avea Vama Veche în urmă cu câţiva ani, există câteva locuri cu Fainoşag pe litoralul românesc de care te vei îndrăgosti cu siguranţă. Plajele sălbatice de la Corbu, Vadu sau Gura Portiţei reprezintă un ultim refugiu.

Plaja Corbu

După ce laşi Mamaia şi oraşul Năvodari în urmă, ajungi la Corbu, o mică localitate cu o plajă de vis, aflată în imediata apropiere a zonei Grindu Chituc, inclusă în Rezervaţia Biosferei Dela Dunării. Plaja lată şi mult mai liberă şi reţeaua de lacuri şi lagune care fac parte din Delta Dunării reprezintă o atracţie irezistibilă atât pentru turiştii români cât şi străini. Aceştia pot alege o vacanţă pasivă în care să facă plajă şi să se bucure de frumuseţea sălbatică a acestori locuri sau pot încerca distracţii în care adrenalina ajunge la cote ameţitoare. Astfel turiştii pot alege între windsurfing, kitesurfing, scufundări, snorkeling, plimbări cu bicicleta sau motocicleta sau se pot relaxa la o partida de pescuit sportiv. Pasionaţii de istorie au ocazia să viziteze cetatea Histria, cea mai veche aşezare grecească de pe teritoriul României, a cărei existenţă datează de la 657 î.Hr. În apropiere de Corbu se află o altă cetatea, Enisala, întemeiată la sfârşitul secolului XIII de bizantini şi genovezi. După o zi plină, este binevenită o cină pe bază de peşte proaspăt provenit din lacul Corbu, recunoscut pentru marea varietate de specii care trăiesc în el.

corbu1

Foto: Corbu, Shutterstock

Vezi cat de frumoasa e plaja Tuzla si cum poti ajunge acolo!

Plaja Vadu

Nisipul fin şi plaja curată, aşa cum nu vei mai întâlni nicăieri pe litoralul românesc, fac din Vadu una dintre destinaţiile preferate ale celor care vor să scape de civilizaţie pentru câteva zile si sa admire unele dintre cele mai spectaculoase rasituri si apusuri de soare. Cortul, rulota sau casele localnicilor sunt singurele variante în materie de cazare pe care le ai dispoziţie, iar valurile mării şi pescăruşii vor fi  zgomotele pe care le vei auzi pe această plajă virgină, aflata la 15 km distanta de satul pescaresc care face parte din comuna Corbu. Sute de specii de păsări sălbatice îşi au aici adăpostul, astfel că zona este una extrem de căutată pentru cei care fac birdwatching.

vadu1

Foto:  Vadu, Shutterstock

Gura Portiţei

La Gura Portiţei, o fâşie de 4 km de nisip, poţi ajunge cu vaporaşul sau cu şalupa din Jurilovca şi te poţi caza la cort, la o căsuţă din lemn sau îti poţi rezerva o cameră la complexul turistic aflat în imediata apropiere. Cei care aleg o vacanţă la Gura Portiţei, micul sat lipovenesc, în care apele Mării Negre se unesc cu cele ale Dunării, pot face plimbări cu barca sau hidrobicicleta, iar plaja este ideala pentru a-ţi invita prietenii la o partidă de tenis sau la un meci de volei. De asemenea, ai ocazia să porneşti într-o călătorie pe canalele Deltei care îţi va umple sufletul de bucurie. La întoarcere, este obligatoriu să faci un popas la restaurantul din apropierea debarcaderului unde te poţi delecta cu un borş sau o saramură de peşte.

gura portitei1

Foto: Gura Portitei, Shutterstock

Locuri cu Fainoşag pe litoralul românescLocuri cu Fainoşag pe litoralul românesc

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter