(P) Mallorca, o comoară în inima Mediteranei

Publicat pe

Croazieră în vasul cu podea din sticlă, scufundări, relaxare pe plaje nesfârșite, vizitarea catedralelor gotice sau explorarea satelor ascunse pe colinele montane… Sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura în cadrul unui sejur pe cea mai mare insulă spaniolă – Mallorca.

 

Dacă nu este prima dată când incluzi Mallorca pe lista cu destinații de vacanță, iată câteva locuri mai puțin promovate în ghidurile turistice, pe care merită să le explorezi:

 

Playa de Aguilar

Poziționată în zona Alcudia, Playa de Aguilar este mult mai sălbatică și mai spectaculoasă decât alte plaje de pe insula Mallorca. Stâncile înalte și nisipul negru îi dau locului o notă dramatică, iar apele în nuanțe de albastru-safir completează acest tablou unic. Aici vegetația luxuriantă compusă din păduri de pini coboară până la malul mării, iar liniștea atrage vizitatorii dornici de escapade romantice dornici să descopere un colț mai puțin dezvoltat din punct de vedere turistic.

Fornalutx, cel mai frumos sat din Mallorca

 

Înconjurat de măslini și portocali și așezat pe dealurile lanţului muntos Serra de Tramuntana, la numai 3 km de orășelul Soller, se află pitorescul Fornalutx. Este considerat de cei mai mulți turiști, cel mai frumos sat de pe insulă, fiind împărtiț în zeci de străzi labirintice pavate cu piatră în nuanțe de galben-ocru. Așezarea este plină de vegetație, flori parfumate și ticsită de istorie, oferind priveliști fabuloase asupra colinelor montane.

 

Binissalem, pentru pasionații de vinuri

În zona munților Tramuntana vei găsi un mic oraș-industrial, unde turismul viticol este mai înfloritor ca oricând. Binissalem găzduiește câteva crame celebre unde se produc vinuri alese, fine și parfumate, dar și băutura tradițională spaniolă – Sangria. Printre podgoriile de viță de vie, localitatea găzduiește și restaurante tradiționale unde alături de vinuri se servesc delicioase preparate locale.

 

De Mădălina Isar

 

Sejur Mallorca

Hotel Manaus 3* – tarife de la 454,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Pana la 31 martie,   rezervarea se face doar cu 10% avans! Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter