Meniu de spion: Ce mănâncă James Bond

Publicat pe

James Bond este – de-a lungul filmelor din franciză – un personaj destul de conservator cu alegerile culinare. Felul su preferat de mancare este omleta cu bacon sau cârnaţi, chiar dacă, uneori, consumă cu plăcere caviar cu vodcă.

 

 bond1

 

E cunoscută plăcerea cu care mănâncă James Bond, la orice oră, sfidând orice regulă asociată dietelor. De fapt, regulile nici nu mai contează când ai vodcă şi şampanie la masă.

 

Micul-dejun

 

Când se află în Londra, Bond începe ziua cu o rutină care include ziarul The Times' , două ceşti de cafea foarte tare, un ou fiert moale (3 minute şi jumătate), pâine integrală prăjită, unt, gem de căpşune şi miere.

Rutina matinală se schimbă, însă, o dată cu oraşele şi ţările în care se află Bond. Un mic dejun tipic include cafea, pâine prăjită şi ouă. Singura excepţie a fost în Istanbul, în Din Rusia, cu dragoste', unde Bond s-a delectat cu iaurt, smochine şi cafea turcească.

 

Prânz

 

Dacă se află la MI6, cel mai popular spion ia prânzul la cantina pentru angajaţi. Uneori iese în oraş la prânz, la restaurantul Scotts', unde îl însoţeşte amicul său Bill Tanner sau secretara acestuia, Mary Goodnight. Aici, în general, Bond alege crab sau potârniche friptă şi bea şampanie.

In Istanbul, de exemplu, Bond degustă sardine şi îşi face de cap cu un Doner Kebab (cu carne de miel şi multă ceapă), adică un fel de şaorma.

 

Cină

 

De multe ori, Bond încheie ziua cu friptură de viţel şi cartofi prăjiţi sau cu vită cu salata de cartofi. În Moonraker' (un clasic al francizei, din 1979), Bond ia cina în Londra la clubul Blades unde consumă sparanghel cu sos olandez, cotlet de miel cu mazăre şi cartofi noi şi, la desert, o felie de ananas.

 

Când se află în misiune, spionul alege cina şi în funcţie de cultura ţării: languste în Franţa, tagliatele în Italia, crab în Statele Unite.

 

În Diamante pentru totdeauna' Bond se află în New York şi ia masa de seară la restaurantul 21 Club, alături de Tiffany Case. Aici se înfruptă cu caviar şi cotlete cu sparanghel. În seara următoare îşi face de cap la Voisin cu două pahare de vodca martini, ouă benedict şi căpşune.

 

Descopera ce mananca in SPECTRE!, film distribuit de Forum Film România care a avut premiera pe 6 noiembrie 2015, odată cu lansarea internaţională, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter