Giuliano Carmignola într-un concert extraordinar de ziua MS Regelui Mihai

Publicat pe

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei il are invitat special pe scena Ateneului Roman pe violonistul italian Giuliano Carminola, la cea de-a sasea editie a Concertului Regal de strangere de fonduri pentru programul Tinere Talente.  Concertul are loc cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I, in prezenta Familiei Regale a Romaniei, pe data de 25 octombrie, ora 18:00.

CARMIGNOLA PHOTO

Foto de Anna Carmignola

 

Programul muzical al serii invita publicul in lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare in stil baroc a violonistului italian, ce va concerta alaturi de originalul ansamblu de violoniste La Stravaganza.  Dupa 300 de ani reluam și reactualizam istoria si traditia orchestrei de fete a lui Vivaldi cu muzicienele noastre autohtone – tinere, talentate și frumoase, sub conducerea unui demn urmas a lui Vivaldi – virtuozul venețian Giuliano Carmignola, cunoscut in intreaga lume ca fiind unul dintre cei mai mari violonisti ai stilului baroc.

 

Nascut la Treviso, a inceput studiul muzicii cu tatal sau apoi a evoluat ca solist sub indrumarea unor maestri ai lumii. Imprimarile sale s-au bucurat de aprecierea publicului din toata lumea, castigand distinctii importante precum Diapason d’Or și Choc du Monde. A fost distins cu titlul de Academician al Academiei Filarmonice Regale din Bologna si de Academician al Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

 

Giuliano Carmignola canta pe o vioarăa Stradivarius Baillot din 1732, dăruita de Cassa di Risparmio din Bologna pentru rezultatele artistice deosebite si dăruirea de care a dat dovada în colaborarile sale cu Orchestra Mozart.

Fondurile stranse din vanzarea de bilete si din sponsorizari la Concertul Regal caritabil vor sprijini programul national Tinere Talente 2014, prin care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera burse de studiu, program de mentorat si oportunitati de promovare tinerilor artisti cu situatie materiala modesta. Cu fondurile stranse la concertul din anul 2012, Fundatia a sprijinit pe parcursul acestui an 28 de tineri muzicieni si artisti plastici cu burse individuale in valoare de cate 2.000 de euro. Bursele au permis tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate.

Informatii despre bilete la concertul extraordinar Giuliano Carmigola pe www.fpmr.ro

 

Evenimentul caritabil este sustinut de partenerii ISS Facility Services si BRD Groupe Societe Generale si sponsorii Kaufland, SofMedica, DentalMed, Dentons, PWC, Nokia, Residence Hotels, Roche, Eastern Space Systems, BDR Associates, Siqua Hotel si Star Storage.

Parteneri media: Ringier magazines

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter