Tigran–Shadow Theater şi Vijay Iyer Trio în concert la Sala Radio!

Publicat pe

Pentru prima dată în România, Tigran şi Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianişti ai jazz-ului contemporan vor concerta la Sala Radio pe 17 Octombrie 2013.

Tigran.Shadow.Theater

Vijay Iyer (n.1971) este un pianist nominalizat la premiile Grammy în 2010 la categoria Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental.

S-a născut în New York din părinţi de naţionalitate indiană. Începe studiul muzicii la vârsta de 3 ani, timp de 15 ani dedicându-se viorii. Tot în această perioda descoperă şi pianul, devenind autodidact la acest instrument

Este pianist, compozitor, producător şi are un doctorat în ştiinţele cognitive ale muzicii, obţinut la Universitatea Berkeley din California.  Viziunea sa artistică este inconfundabilă, bogaţia ritmică, improvizaţia fluidă, orchestraţia şi stilul amintind de mari instrumentişti precum Thelonious Monk, Ellington, Tyner, Alice Coltrane, Andrew Hill, sau Randy Weston.

În concertul de la Sala Radio, Vijay Iyer Trio (Vijay Iyer-pian; Marcus Gilmore-tobe; Stephan Crump-bass.) vor prezenta cel mai nou album al trio-ului, Accelerando. Acest album a fost votat de către sute de critici din toată lumea #1 Jazz Album of the Year in 2012.

 

Tigran Hamasyan (n.1987) – foto sus-  este un pianist şi compozitor de origine armeană, stabilit în Los Angeles din 2003.

A început studiul pianului la vârsta de 3 ani, iar la 13 ani era deja invitat la festivalurile europene de jazz. Reputaţia sa a crescut cu fiecare concert, dovada fiind prestigioasele premii câştigate, printre care premiul întâi oferit de Thelonious Monk Institute of Jazz în 2006. Creativitatea explozivă precum şi gusturile muzicale eclectice îi permit să treacă cu uşurinţă de la muzica tradiţională armeană la jazz american, de la rock progresiv la muzică clasică.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IwFbUx0_Uto[/youtube]

 

La Bucureşti, Tigran îşi va prezenta noul album-Shadow Theater în formula de Quintet. Alături de el pe scena se vor afla: Areni Agbabian – Voce; Charles Altura – Chitara; Sam Minaie – Bass; Arthur Hnatek – Tobe

 

Biletele pentru acest eveniment costă 60, 100, 120 de lei doar până la data de 20 August şi 75, 115, 135 de lei (după această perioadă), în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

 

Concertele Tigran-Shadow Theater şi Vijay Iyer Trio se înscriu în seria de evenimente Jazz Night Out organizate de Twin Arts.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ej7yXsdK8xw[/youtube]

 

 

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter