Mykonos

Publicat pe

Mykonos

Mykonos

Localizare: Insula elena a fost aruncata de Zeus alaturi de suratele sale, Cicladele, in mijlocul Marii Egee, la o aruncatura de prastie a unui zeu din Atena, adica la vreo 150 de kilometri, spre rasarit. Mitologia ne invata ca pe aceasta insula Heracle si Poseidon si-au unit fortele pentru a distruge Gigantii care se razboiau cu acelasi Zeus. Numele provine de la fiul lui Apollon, Mykons. Desi cea mai celebra din familie, este si cea mai mica, avand doar 90 de kilometri patrati de sol stancos, care porneste lin dinspre mare pentru a forma niste dealuri prietenoase, care totusi ameninta Olimpul cu doua varfuri semete de 369 si 392 de metri.

Principalele puncte de atractie: Nu degeaba este denumita Capri a Greciei, aici putand opta pentru oricare dintre cele peste 20 de plaje de vis, celebre in toata lumea, cu nisip de clepsidra autentica si apa de vederi postale.
Mykonos este considerata cea mai petrecareata insula din Marea Egee, fiind cunoscuta ca una dintre destinatiile mondiale de referinta pentru gay.
Da, este adevarat, dar tocmai acest lucru o face un loc extrem de pasnic si de linistit. Mica Venetie este in partea vestica a orasului principal (Hora), acolo unde cladirile au fost construite exact pe malul abrupt, avand balcoanele deasupra apei.
Cum in secolele 16 si 17 piratii isi faceau de cap in zona, se crede ca aceste balcoane foloseau la incarcarea si descarcarea „bunurilor.
Morile de vant fac parte, de asemenea, din atractiile Mykonos-ului, alaturi de pelicanul Petro mascota oficiala, biserica Paraportiani, Muzeul de arheologie, Muzeul Maritim al Marii Egee, Muzeul folcloric etc. La doi kilometri spre vest, gasiti micuta insula Delos, aflata in jurisdictia Mykonos-ului si declarata muzeu national in intregime datorita faimoaselor situri arheologice. Delos era in antichitate extrem de populata, Mykonos fiind doar o gradina si un loc de relaxare, legenda povestind cum pe Delos nu era ingaduit sa se nasca sau sa moara oameni.

Shopping: Suveniruri, bijuterii, haine, obiecte de arta din galerii specializate si, nu in ultimul rand, cofetarii de mare exceptie!
Recomandari: Bijuteriile Delos Dolphins (bijuterii autentice manufacturate) si Rousounelos (de la Cartier la Kapitsinos), Noufaro Jewelry, Scala Shop Gallery, Jella­s (imbracaminte si cadouri).
Vedete care au fost aici: Preferata de majoritatea starurilor si demnitarilor.
Unde se poate sta: Pentru bugete mari, hoteluri pe masura: Princess of Mykonos, pentru bugetari: pensiuni intr-un sistem bine pus la punct.

Andrei Dimulescu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter