(P) Nisipurile de Aur, despre povești cu pirați și obiceiuri de Paște

Publicat pe

Legendele locale bulgărești au pus stăpânire pe cultura stațiunii Nisipurile de Aur. Mulți turiști din Europa ajung aici în speranța că poveștile auzite sunt adevărate, și poate chiar sunt…

 

viva.Nisipurile de Aur.Paste1

 

Potrivit localnicilor, acum mult timp niște temuți pirați au ajuns în apele Mării Negre prăduindu-i pe toți cei ce le ieșeau în cale. Îndestulați de bunuri, de aur și bijuterii, hoții de pe mare au decis să ascundă comoara undeva unde nimeni să nu o găsească.

 

Unele voci spun că locul pe care l-au ales a fost mica stațiune de lângă Varna. Pirații au săpat aici o groapă mare unde au pus bunurile, marcând locul pe hartă cu un X. Se pare că, din cauza lăcomiei, natura s-a răzbunat pe ei și a transformat tot aurul în firicele de nisip auriu.

 

Poveste spusă de localnici, de fiecare dată diferit, a dus la renumele stațiunii Nisipurile de Aur, devenind cunoscută pentru plaja sa lată și lungă cu cel mai auriu nisip de la Marea Neagră.

 

Dacă alegi această destinație pentru mini-vacanța de Paște, care anul acesta pică fix la deschiderea sezonului estival, vei descoperi o stațiune colorată, fermecătoare care mustește de tradiții.

 

Evenimentele internaționale, festivalurile, prezentările de modă, concertele, consursurile de dans sau sport sunt doar câteva dintre momentele culturale cu care te vei delecta în vacanță. Asta după ce ai primit 'Lumina' în noaptea sfânta, alături de alți enoriași în una dintre bisericile stațiunii.

 

În ziua de Paște, în Nisipurile de Aur se practică câteva obiceiuri, de care ar trebui să profiți și tu pentru a avea noroc tot anul. Fetele își spală fața cu apă sfințită, iar băieții aruncă cu ouă roșii în zidurile bisericii. Se spune că oul care se va sparge primul trebuie mâncat pentru ca norocul să nu-l ocolească pe câștigător.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Paste Nisipurile de Aur http://europatravel.ro/sejururi/pachet/paste-individual-nisipurile-de-aur-bulgaria/hotel-royal/59/1549

 

Hotel Royal 4* de la 74 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter