(P) 3 insule grecești pe care le poți vizita prin programul Grecia pentru Toți!

Publicat pe

Grecia te așteaptă cu unele dintre cele mai generoase plaje de la Mediterană, cu stațiuni cochete, situri arheologice valoroase și edificii bizantine sau venețiene ce sfidează timpurile moderne. În plus, bucătăria grecească este și ea parte din cultura țării, iar dacă ești gurmand merită cu desăvârșire să planifici un sejur în Vechea Eladă, în acest sezon estival.

Tarife accesibile inclusiv seniorilor!

Dacă plănuiești o vacanță în Țara Zeilor, acum ai prilejul excelent să descoperi Thassos, Evia sau Zakynthos prin programul Grecia pentru Toți, lansat de agenția BestTourism. Produsul turistic, de tip cel mai bun raport calitate/preț, este gândit atât pentru seniori, cât și pentru familiile cu copii sau tinerii dinamici, dornici de cele mai tari experiențe de vacanță.

Thassos, cea mai verde insulă din Marea Egee

Supranumită Smaraldul Greciei, Thassos este cel mai bun loc unde poți face cunoștință cu frumoasa cultură elenă. Insula din Marea Egee este un magnet pentru turiștii dornici de relaxare la soare, aici arcuindu-se plaje cu nisip fin, dar și fâșii sălbatice compuse din pietricele de marmură, cele mai populare fiind Golden Beach și Marble Beach, încadrate de ape turcoaz.

Dacă capitala Limenas îți predă lecții lungi de istorie, aici poți vizita vechea Agoră cu impozantul Teatru Grecesc, Limenaria este stațiunea luată cu asalt de către tinerii în căutare de distracție. Iar dacă vrei să pătrunzi în cultura grecească vizitează statele de munte precum Panagia, cunoscut pentru străzile înguste și casele zugrăvite în alb-albastru sau pierde-te în muzeul în aer liber, Theologos considerat a fi capitala culturală a insulei Thassos.

Evia, a doua cea mai mare insulă grecească

Potrivită mai ales pentru relaxare în natură, Evia a reușit să se păstreze cumva autentică chiar dacă este a doua cea mai mare insulă din Grecia, după Creta. Evia este binecuvântată prin peisaje pitorești asigurate de falnicii Munți Dirfys și Ochi, înveliți în păduri dese de pini ce ascund izvoare termale și mici cascade cristaline.

Partea de nord a insulei Evia este cea mai dezvoltată, Pefki și Edipssos fiind cele mai populare stațiuni. Aici poți surprinde cele mai fermecătoare apusuri de soare pe plajele din prundiș argintiu  sau să te relaxezi în cel mai dezvoltat centru termal de pe insulă.

Evia este totodată și o destinație importantă de pelerinaj. Mii de credincioși ajung în Evia, în preajma sărbătorilor, pentru a se regăsi spiritual în Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul, ascunsă de pini pe o colină în satul Prokopi și în Mănăstirea Cuviosului David, aflată la poalele Munților Kavalaris, aproape de satul Rovies.

Zakynthos, Floarea Levantului

Cunoscută îndeosebi pentru Plaja Navagio, cea mai fotografiată fâșie de nisip din Grecia, unde se află epava vasului Panagiotis, Zakynthos este vizitată în fiecare vară de peste 1 milion de tineri puși pe distracție. Laganas este nucleul vieții de noapte, aici vei găsi cele mai multe baruri și cluburi pe metru pătrat, iar ziua distracția se mută pe plaja cu nisip fin și auriu.

Totodată, Zakynthos găzduiește numeroase stațiuni pitorești și liniștite, perfecte pentru familii și seniori dornici de relaxare, precum Kalamaki, Vassilikos sau Alykes. Dacă îți plac croazierele poți să faci turul celor mai populare obiective naturale incluzând aici Peșterile Albastre, plaja cu ape sulfuroase Xygia, Golful Contrabandiștilor sau Grotele Keri.   

(P) 3 insule grecești pe care le poți vizita prin programul Grecia pentru Toți!(P) 3 insule grecești pe care le poți vizita prin programul Grecia pentru Toți!

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Grecia pentru Toti

*Sejur Thassostarif special: de la 203 euro/persoana, fara masa.

*Sejur Evia – tarif special: de la  211 euro/persoana, mic dejun.

*Sejur Zakynthos – tarif special: de la 214 euro/persoana, mic dejun.

Servicii incluse: 6 nopti de cazare cu tipul de masa specificat, hoteluri de 2*-3*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742, 0784.215.623.  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter