(P) Asprovalta: plajă și istorie într-un ținut de basm

Publicat pe

De-a lungul golfului Strimonikos aflat la numai 80 km de Kavala, se întind două perle pitorești ce adună un număr tot mai mare de vizitatori în fiecare vară: Asprovalta și Nea Vrasna. Cele două urbe liniștite și tradiționale își unesc plajele formând cea mai lungă întindere de nisip din această parte a Greciei.

Alege un sejur de 6 nopți cu autocarul în Asprovalta, de la Europa Travel – turoperatorul celebru pentru vacanțele în Grecia la tarife accesibile, ce pornesc de la numai 369 lei/persoană!

Peisaje idilice și momente relaxante în familie

Asprovalta sau Valea Albă a Greciei este un oraș tipic grecesc, cu case albe și taverne pescărești care te îmbie cu preparate specifice din fructe de mare și pește proaspăt. Promenada lungă îți oferă vederi excelente către Marea Egee, de un azuriu hipnotizant fiind înțesată de localuri și magazine de suveniruri.

Plaja aurie din nisip cernut parcă prin cea mai fină sită te întmpină cu șezlonguri, umbreluțe și beach baruri – numai bune pentru răsfăț sub soarele mediteraneean. Însă dacă vrei să combini relaxarea cu vizite culturale și istorice, Asprovalta este un bun punct de pornire în descoperirea obiectivelor de patrimoniu. Pe culmea Muntele Kerdyllia se află Mănăstirea Sfântului Gheorghe, un lăcaș de cult din piatră ridicat în secolul al XVI lea, ce îți oferă vederi fabuloase spre golf și Kavala, de la umbra pinilor și a măslinilor parfumați.

Dacă îți plac plimbările la apus, cele două plaje Asprovalta și Nea Vrasna sunt interconectate, așa că poți ajunge în numai câteva minute dintr-o stațiune în alta, prilej excelent să te bucuri de o seară grecească într-o tavernă pitorească de la malul mării.

Excursii opționale și atracții interesante din împrejurimi

Europa Travel îți propune și câteva programe opționale prin care să descoperi împrejurimile orașului Asprovalta. Poți opta pentru un tur spre Kavala și Thassos – insula de smarald. Pe drumul tău vei observa ruinele vechiului oraș Amphipolis, cu Acropolele Antice ale atenienilor, dar și situl arheologic Philipi, cu un superb Teatru Vechi, de unde orașul Kavala se vede în toată splendoare lui. De aici nu te mai desparte decât câteva minute de cea mai iubită insulă grecească – Thassos, cunoscută îndeosebi pentru plajele sale generoase, satele pescărești și cele montane și peisajele pitorești fabuloase.

O altă variantă interesantă de petrecere a timpului liber poate fi o scurtă croazieră în jurul Sfântului Munte Athos sau să te regăsești spiritual în al doilea cel mai important centru religios al Greciei, Meteora cu mănăstirile sculptate în pereții stâncilor pentru ca pustnicii să fie mai aproape de Dumnezeu și mai departe de cele lumești.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Asprovalta

Aparthotel El Greco 2* – Nea Vrasna – tarife de la 369 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter