(P) Aventuri în familie în Gran Canaria

Publicat pe

Gran Canaria, locul unde constrastele sunt mai evidente decât în oricare alt colț de pământ din Spania, își uimește vizitatorii cu ale sale peisaje selenare, pentru care insula este considerată un continent în miniatură. Craterele vulcanice, dunele de nisip auriu, pădurile de bananieri, cascadele cristaline și orașele cu arhitectură colonistă, compun un cadru de poveste unic…

 

Gran Canaria găzduiește parcuri incredibile, pe care trebuie să le descoperi neapărat, dacă ți-ai propus să vizitezi în această vară a doua cea mai populară insulă din Arhipelagul Canare.

 

Gran Canaria este o destinație pentru întreaga familie, datorită climei prietenoase, a locurilor dedicate celor mici, dar și pentru numărul mare de atracții naturale pe care le găzduiește. Odată ajuns aici nu trebuie să ratezi cele mai luxuriante locuri devenite faimoase în toată Europa, datorită peisajelor unice, constrastante.

Vederi de poveste

 

Unul dintre acestea este cel mai mare Parc Natural din Gran Canaria – Tamadaba, care se întinde pe mai bine de 7539 de ha și cuprinde unele dintre cele mai frumoase și bine păstrate păduri de pini din Spania, aflate la o altitudine de aproximativ 1440 de metri. Traseele prin pădure sunt adevărate experiențe de rememorat, care te conduc pe lângă lacuri și cacade cristal, spre sate de munte pitorești și te răsplătesc cu vederi fenomenale asupra insulei Tenerife.

 

La fel de spectaculoase pot fi și drumețiile cu cei mici până la Zanoaga Bandama, cunoscut și sub denumirea de Pico de Bandama, un crater vulcanic de 1 km, cu o adâncime de 200 de metri, care se ridică până la înălțimea de 569 metri deasupra nivelului mării, de unde poate fi observată insula Fuerteventura. Pantele negre vulcanice sunt garnisite cu eucalipt și agave și înconjurate de viță de vie. Liniștea locului îi atrage ca un magnet pe turiștii care vor să descopere latura mult mai pitorească a insulei Gran Canaria.

 

Plimbări pe măgăruș în cel mai pitoresc sat al insulei

 

În satul Tejeda, una dintre cele mai frumoase și liniștite așezări din Grana Canaria, vizitatorii sunt atrași de impozanta Cruz de Tejeda, o cruce din piatră care domină satul de la o altitudine de 1580 de metri, de unde, în zilele senine, poți zări vârful vulcanului El Teide.

 

Aceasta este o zonă de vacanță preferată de localnici, care ajung aici în fiecare weekend, alături de cei mici pentru plăcutele plimbări pe măgăruș, dar și datorită numărului mare de localuri și restaurante tradiționale.

 

De Mădălina Isar

 

Oferte de vacanta Gran Canaria

Hotel Apartament Cumana – tarife de la 505,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter