(P) Ayia Napa, vacanță în Ibiza Ciprului

Publicat pe

Cu o istorie întinsă pe aproape 5000 de ani, Cipru însumează situri arheologice importante, biserici medievale din piatră și plaje de poveste pe care să te relaxezi. Vizitată încă de la începutul lunii mai și până târziu în octombrie, Insula Afroditei este considerată una dintre cele mai însorite destinații din Mediterană.

Turoperatorul low-cost Europa Travel și-a extins portofoliul de destinații turistice cu avionul, iar în acest an mizează pe cele mai bune oferte la pachetele de vacanță în Cipru de Sud. Profită de reducerile Early Booking și alege un sejur în Ayia Napa la tarife atractive și servicii excelente.

Tradiții grecești și turcești în Nicosia

Cu capitala la Nicosia, singurul oraș divizat din Europa situat la granița dintre două popoare cu tradiții și obiceiuri total opuse: grecesc și turcesc, Cipru este o destinație ofertantă din mai multe puncte de vedere indiferent că ești în căutarea locurilor cu iz exotic sau a edificiilor de patrimoniu. În schimb, tinerii cu sete de distracție care vor să facă din noapte zi, găsesc aici stațiuni vibrante precum încântătoarea Ayia Napa din partea de sud a insulei, unde party-urile pe plajă și catamaran durează până la ivirea zorilor.

Petreceri vibrante pe plaje cu nisip perlat

Fostul sat pescăresc Ayia Napa își trage numele de la o legendă strâns legată de Saint Panaya – Fecioara Maria care și-ar fi făcut apariția în această parte a insulei. În limba greacă, Ayia Napa mai înseamnă și Pădurea Sfântă. Însă turiștii străini care ajung aici obișnuiesc să o supranumească 'Ibiza Ciprului', dat fiind și faptul că orășelul găzduiește cea mai mare concentrație de baruri și localuri de noapte cu atmosferă fulminantă.

Dacă seara Ayia Napa devine un nucleu al party-urilor colorate, în timpul zilei aici îți vei găsi cu siguranță relaxarea. Centrul orașului este reprezentat prin străduțe șerpuitoare umbrite de palmieri, rodii și hibiscus, superbe căsuțe albe cu balcoane din lemn vopsite în albastru și buticuri tradiționale. După o plimbare boemă în oraș te poți îndrepta spre plajele paradisiace ce se arcuiesc ca o semilună în jurul golfurilor cu ape calde, mici și turcoaz.

Locuri desprinse din destinații exotice

Simbol al locului este impresionanta Nissi, un petic de nisip alb care desparte două golfuri azurii, fiind poziționată în topul celor mai bune plaje din lume. Pelicanii și păsările flamingo adoră acest loc virgin, așa că le poți fotografia cum pescuiesc nestingherite chiar dacă pe plajă se găsesc foarte mulți turiști.

Mai puțin cunoscută, dar cu un farmec pitoresc unic este Palm Gardens Beach garnisită cu palmieri ce par că plonjează dramatic în apele cristaline ale Mediteranei. Familiile cu copii aleg plaja Karousos Beach datorită intrării line în mare și a facilităților turistice excelente fiind distinsă cu 'Blue Flag.'

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Cipru de Sud

Hotel Nestor 3* – tarife de la 615 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter