(P) Cairo, Luxor, Alexandria și Hurghada – bijuterii egiptene de neratat!

Publicat pe

Considerat odinioară centrul lumii şi leagănul omenirii, Egipt este astăzi una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din lume, ce se mândreşte cu atracţii prolifice pentru istoria civilizaţiei. De la structurile vechi şi mormintele faraonilor până la muzeele care adăpostesc cele mai cuprinzătoare colecţii de antichităţi din lume, vei descoperi la fiecare pas elemente ale istoriei ţării şi construcţii vechi, pline de strălucire.

Descoperă Egipt prin cele mai noi programe de la Europa Travel, turoperatorul low-cost din România ce îţi oferă ocazia să vizitezi destinaţii exotice la cele mai mici preţuri şi în cele mai bune condiţii, într-un circuit low-cost care cuprinde Cairo, croaziera pe Nil și Hurghada.

Giza, simbol al Egiptului

Centrul culturii egiptene, Piramidele din Giza se numără în topul celor mai importante atracţii din ţară, fiind celebre în întreaga lume. Vizitează Marea Piramidă a lui Keops, cea mai veche dintre ele, și impunătorul Sfinx, aflate într-o zonă încântătoare, care, după întuneric, este învăluită într-un spectacol de sunete şi lumini.

Un alt loc de o însemnătate deosebită pentru cei care vizitează Egiptul este şi Valea Regilor din Luxor, de pe malul estic al Nilului, ce aparţinea odinioară de oraşul antic Teba. Orașul-muzeu găzduieşte mormintele decorate ale vechilor faraoni egipteni, dintre care cele mai importante sunt cele ale regelui Tutankhamon şi ale reginei Nefertiti. De alfel, cele mai importante comori pe care le vei putea admira la Muzeul de Egiptologie din Cairo provin din aceste locuri.

Un alt vechi sit egiptean din Luxor îl reprezintă şi ultimle temple rămase, şase la număr, ce găzduiesc statui spectaculoase, coloane uluitoare şi gravuri de pereţi frumose ornamentate.

Vizite şi activităţi spectaculoase

Acest ţinut îţi aduce o mare diversitate de activităţi şi atracţii de care te poţi bucura, de la vizita capitalei Cairo, unde elemente ale perioadei antice se amestecă cu cea modernă, într-un mix culturi diferite, pană la Alexandria, faimosul oraş al Cleopatrei şi al lui Marc Antoniu. Aici poți  descoperi Muzeul Naţional, Amfiteatrul Roman sau Biblioteca, o structură uriaşă care serveşte atât ca centru de cercetare, cât şi ca planetariu.

Pe ţărmul Mării Roşii, fostul sat pescăresc Hurghada, devenit între timp un important centru turistic din Egipt și o staţiune extrem de populară, plină de viaţă şi de lux, este locul ideal de unde poţi porni într-o excursie la Insula Gifton. Faimoasa destinație este celebră pentru oportunităţile de snorkeling în grădina imensă de corali. Te poți bucura și de un spectaculos Jeep Safari prin deşert, pentru a încheia o zi desăvârşită cu cina într-un cort beduin, pe fundalul unui show folcloric local.

De Geanina Ichim

Circuite exotice 2017 – Egipt: Cairo – Croaziera Pe Nil & Hurgada

Tarif: 609 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte tren ruta: Cairo-Aswan, 3 nopti in Hurgada, 3 nopti vas croaziera, categorie 5*), cazare la hoteluri de 4* cu mese prevazute in program, tururi prevazute in cadrul excursiei cu autocar, bilete de intrare la obiectivele turistice, asistenta turistica in limba romana, ghid local. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter