(P) Călătorie în timp printre castele minoice și fortărețe venețiene

Publicat pe

Creta este un tărâm de basm care ascunde castele și situri antice uitate de vreme, înșirate elegante precum mărgelele. Sunt atât de multe locuri pline de povești și istorie, încât îți va fi foarte greu să le explorezi pe toate înt-un singur sejur. Rezervă-ți timp și pornește într-o incursiune în lumea civilizației minoice.

 

viva.Creta1

 

Palatele Minoice care sfidează timpul

O vizită la siturile arheologice pe care le găzduieșre Insula Minotaurului, îți va da impresia că ai călătorit cumva în timp. Palatele Regelui Minos încă stau mărturie timpurilor străvechi, rezistând în fața fenomenelor naturale, dar și a vremurilor mai puțin prielnice. Îți poți incepe incursiunea cu cel mai mare, important și bine păstrat dintre palatele minoice.

 

Knossos a fost capitala Regatului Minoian, dar și centrul administrativ al regiunii. Primul palat a fost ridicat în jurul anului 1900 Î.Hr , distrus și reconstruit de câteva ori de-a lungul timpului. În jurul său se găseau casele localnicilor, dar și locațiile administrative, bisericile, atelierele și magazinele. Astăzi încă mai pot fi admirate aici, ruinele unor clădiri cu rol economic sau religios, dar și ale reședinței regelui Minos, cu al său labirint în care se presupune că a fost închisă creatura numită Minotaur.

 

Dacă ai timp de drumeții, mergi și la Phaistos Palace, al doilea cel mai important palat minoic. Merită cu desăvârșire să-l descoperi, mai ales că a fost reședința miticului Radamantes.

 

Spinalonga, insulița fortăreață

Aproape de satul Agios Nikolaos, vei găsi o insuliță care de-a lungul timpului a avut mai multe roluri. Inițial a fost o colonie pentru leproși, a fost cucerită de bizantini, de sarazini, iar mai târziu a intrat în posesia venețienilor care au ridicat aici o fortăreață de necucerit, construită pe ruinele unei vechi Acropole.

 

Fortăreața din Rethymno

Considerată cea mai bine păstrată fortăreață din Creta, Fortezza domină portul orășelului Rethymno. Ridicată în secolul al XIV lea, citadela venețiană s-a păstrat foarte bine chiar și în zilele noastre. Construită cu scop de apărare a portului, împotriva piraților și turicilor, Fortezza a fost câțiva ani mai târziu, înconjurată de ziduri înalte, de stâlpi de apărare și de străduțe în stil labirint.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Creta http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-avion-creta-grecia/hotel-golden-beach/404/635

Hotel Golden Beach 4*– de la 488 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter