(P) Ce este si cum identificam un preparat de tip Chef Signature Dish?

Publicat pe

Tot mai des, in ultimii ani, fie in locatiile  Horeca de top, fie pe retelele de socializare, termenul de Chef Signature dish este din ce in ce mai prezent.

Este intotdeauna bine sa aveti un meniu structurat, bine gandit cu preparate echilibrate, gustoase si o prezentare inovativa folosind tacamuri premium si farfurii cu un design deosebit, insa ceea ce va diferentiaza de competitorii dumneavoastra este acel preparat care va acorda o anumita identificare pe piata.

Ce este un Chef Signature Dish

Majoritatea locatiilor Horeca deschise in ultimii ani, pornesc de la baza unui concept si se creioneaza pornind de la un preparat de baza, unic si definitoriu, in jurul in care se va contura marca.

Desi sefii bucatari par sa aiba opinii diferite in privinta felurilor de mancare care pot constitui preparate de tip Chef Signature dish, exista un consens general si anume ca acel preparat trebuie sa exprime personalitatea sefului bucatar.

Unii profesionisti din industria Horeca, consideră că cel mai potrivit preparat Signature Dish, este acela care se prepara usor, asigura o calitate  constanta si aduce o marja de profit considerabila in timp ce altii considera ca acesta trebuie sa însumeze pasiunile și stilul de gătit al Sefului Bucatar si este deci cel mai dificil fel de mâncare din punct de vedere tehnic, care nu poate fi reprodus in nicio alta locatie.

Un preparat unic

Exista deci un spatiu larg de interpretare si cel mai bine in alegerea preparatului culinar potrivit pentru locatia dumneavoastra este adaptarea acestuia la profilul si resursele existente.

Putem considera deci, ca preparatul ideal poate sa fie in aceeasi masura inovator sau clasic, aventuros sau creativ, simplu sau dificil de preparat, insa esential este sa transmita un mesaj de unicitate.

Un tartar de vita este doar un tartar de vita, insa daca adaugi ceva „de-al tau' la acel tartar de vita, atunci poate deveni preparatul tau de tip Signature dish. Puteti adauga de exemplu  o aromă noua, o glazură iesita din comun sau sa alegeti o prezentare moderna, inovativa. Crearea unui farfurii de tip Chef Signature dish consta in fapt in a arata ceva pe care alții nici nu s-au gândit sau nici nu-l pot face.

Multe preparate Signature dish au fost construite pe combinații fantastice de arome, fie pornind de la preparate clasice la care s-au facut modificari sau adaugiri suprinzatoare de arome fie combinand diferite tipuri de bucatarii sau pur si simplu prin creeare unor preparate noi in ton cu tendintele actuale bio, farm etc.

Efectul veselei de calitate

Ultimul poate si cel mai important aspect al preparatului de tip Chef Signature dish este prezentarea acestuia in fata clientului final. Farfuria sau vasul de prezentare folosit trebuie sa puna in valoare preparatul culinar si sa asigure acel efect de wow la masa. Alegerea corecta a farfuriilor de prezentare este deci esentiala, multi sefi bucatari cautand sa gaseasca intai vasul de prezentare dorit inainte de a crea preparatul in sine.

Producatorii de portelan si ceramica vin aici cu o multitudine de farfurii de tip Chef Signature sau Design for Chefs, farfurii cu design unic si de o calitate exceptionala in asa fel incat asigura suportul necesar pentru prezentari gastronomice de inalta calitate.

Farfuriile folosite pot fi din portelan, ceramica, din lemn de acacia, bambus sau din sticlă și trebuiesc folosite impreuna cu tacâmuri de calitate pentru a asigura o experianta gastronomica unica.

Clintul care alege un preparat de tip Chef Signature dish din meniul dumneavoastra, astepta ca intreaga experianta sa fie la un inalt nivel gastronomic si deci tote detaliile trebuiesc sa fie la superlativ.

RoseHome vine in intampinarea sefilor bucatari cu o gama variata de farfurii de prezentare de tip Chef Signature si Design for Chefs, tacamuri premium si vase de servire inovative cu aspect vintage, cuprate sau negru mat in ton cu tendintele gastronomice actuale.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter