(P) Ce nu trebuie să ratezi în Thassos

Publicat pe

Thassos se află în topul destinațiilor de vară, fiind preferata turiștilor români. Atrage prin frumusețea sa pitorească, prin plajele intime garnisite cu vegetație, dar mai ales prin tradițiile unice.

 

viva.Thassos.1

 

Locuri pe care trebuie să le bifezi

 

Amfiteatrul Antic- unul dintre cele mai importante situri arheologice din Grecia. Construit undeva prin secolul al III lea î.Hr., era locul în care se organizau spectacole, piese de teatru și mai târziu concursuri specifice gladiatorilor. Teatrul putea găzdui mai bine de 3000 de spectatori și a fost dedicat Zeului Vinului, Dionysos.

 

Piața din Prinos- are loc în fiecare zi de luni din satul cu același nume. Este recunoscută pentru marea varietate de produse care se găsesc aici și se întinde pe o stradă lungă cu o mulțime de tarabe pline cu de toate. Vei găsi aici de la fructe și legume proaspete, miere, mirodenii, până la haine lucrate manual, suveniruri, ori icoane sculptate în lemn de măslin sau marmură. De asemenea, în piața în aer liber, vei găsi și câteva cafenele în care să-ți tragi sufletul după o zi de shopping.

 

Marble Beach– este cea mai faimoasă plajă de pe insulă, datorită micilor pietricele albe din marmură, perfect șlefuite scăldate de ape de smarald ireale. În apropierea sa se află și o carieră de unde se extrăgea marmura, și în care prin anii `90 se strângeau hipioții.

 

Astris, satul stelelor- este una dintre așezările tradiționale ale insulei, unde te poți plimba pe străduțele strâmte și albe, pe lângă căsuțele cu acoperișuri din țiglă, cu fațade zugrăvite în alb imaculat. Se spune că în nopțile senine de vară sau în cele cu lună plină, cerul pare mai aproape decât este, fiind locul perfect de unde-l poți admira.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Thassos https://www.christiantour.ro/pachete/oferta/vila-kapahi-sejur-individual-thassos-2016/plecare-

 

Vila Kapahi Studios- de la 55 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter