(P) Circuit în Japonia cireșilor în floare

Publicat pe

 Țara Soarelui Răsare este despre obiceiuri ancestrale, un ținut al gheișelor și samurailor, al plantațiilor de ceai și florilor de cireși, unde pagodele, templele budiste și altarele șintoiste se întind la baza zgârie norilor futuriști din metropolele dezvoltate, iar cu toate astea Japonia insuflă pace și tradiție. 

Destinație de văzut o dată în viață, Japonia este extrem de încântătoare mai ales primăvara, în timpul Festivalului Sakura – al cireșilor înfloriți simbolul național al țării, ținută cu sfințenie încă din secolul al VIII lea când purta denumirea de hanami, o sărbătoare imperială, dusă mai departe de vechii samurai.

Potrivit datelor istorice, în perioada Edo s-au plantat mii de cireși, astfel Sakura este astăzi cel mai mare festival dedicat primăverii din întreaga lume, și de la care nu poți lipsi nici tu! Turoperatorul Europa Travel a gândit un program special de tip circuit în timpul cireșilor înfloriți, pentru a surprinde o Japonie autentică în ținute pastel.

Profită de oferta Early Booking de până la 15% și rezervă acum un circuit de 11 zile în Japonia, ce include descoperirea metropolelor ca Tokyo, Kyoto, Osaka sau Nara, dar și a altor locuri deosebite precum Hakone, Hiroshima – la tariful de 2049 euro/persoană, valabil pentru înscrieri până la 31 august!

Orașe ce sfidează timpul

Circuitul exotic în Japonia începe cu Tokyo, orașul luminilor ce pare desprins din viitor dar care îți prezintă și o față tradițională. Ajuns în Asakusa vei lua contact cu sintoismul vizitând Sanctuarul Meiji, un complex de clădiri roșii cu acoperișuri aurii, ridicat în anul 1920 în cinstea Împăratului Meiji și a Împăratesei Shoken, fiind înconjurat de o pădure luxuriantă și de plantații de bambus.

Nu departe de acest sanctuar, vei găsi Palatul Imperial cu  cele mai frumoase și exotice grădini ce respectă principiile budiste. În plus, ai ocazia să admiri partea tradițională a orașului într-o plimbare cu barca pe râul Sumida, să iei parte la o ceremonie de ceai Chanoyu și să admiri pagodele frumos decorate cu hârtie colorată de la lampadare la ornamente cu forme dintre cele mai complexe (arta tradițională denumită origami).

Mult mai pitoresc decât Tokyo este orașul Nikko, renumit pentru Cascada Kegon, cea mai spectaculoasă și una dintre cele mai mari cascade din Japonia, unde vei putea vizita Altarul Toshogu cu statuetele celor trei maimuțe înțelepte (care ne transmit să fim atenți la ce vorbim, ce auzim și ce vedem).

Regiunea păzită de vulcanul Fuji

Natura se dă în spectacol în fiecare zi în Japonia, mai ales în sălbatica regiune Hakone cu văile sale aburinde de vulcani, plantațiile de ceai și câmpurile pline de flori sălbatice și cireși, pe fundalul cărora se ridică impunătorul Fuji-san – cel mai înalt și venerat munte al țării. Admiră peisajele într-o croazieră pe două dintre cele 5 lacuri Fuji, alături de ghizii de la Europa Travel, pornind de pe Lacul Ashi și încheie cu Lacul Kawaguchi. Iar apoi relaxează-te în apele termale din Atami, în una dintre stațiunile înlănțuite pe marginea Ocenaului Pacific, unde obișnuiau samuraii să se scufunde pentru a-și trata rănile din lupte.

Pe urmele vechilor samurai

Circuitul de la Europa Travel continuă cu Kyoto, vechea capitală imperială, orașul cireșilor  înfloriți ce asigură un spectacol al naturi de neuitat, ținutul vechilor shoguni, al templelor și caselor cu podea tatami. Aici vei găsi peste 2000 de temple și altare, cele mai multe declarate situri din patrimoniul UNESCO. Unul dintre acestea fiind chiar Kinkaku-ji sau Pavilionul de Aur cu o vechime de 600 de ani și pagode spectaculoase ce se oglindesc în numeroasele iazuri. Te poți opri și la Altarul Fushimi Inari Shrine cu cele 10.000 de porți portocalii numite torii închinate zeiței orezului Inari.

Ultima parte a turului în Japonia include opriri în Osaka, un oraș plin de viață unde ești invitat la un sake după ce vizitezi cel mai mare castel ridicat în Japonia medievală. Poți să faci și o excursie opțională la Hiroshima și Insula Miyajima, cu peisajele sale nipone inconfundabile fiind o zonă considerată sacră de mai bine de 1600 de ani.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite Exotice

Circuite Japonia – Sarbatoarea ciresilor infloriti – tarif: 2049 Euro/persoana, 11 zile (3 nopti in Tokyo, 1 noapte in zona Hakone/Atami, 2 nopti in Kyoto, 2 nopti in zona Osaka), transport avion, excursii si tururi cu autocar conform programului, ghizi locali, asistenta turistica. *Reducere Early Booking 15% din tariful de baza 2499 euro – 2049 euro, valabila pentru inscrieri pana la 31 August 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter