(P) Circuit în țara pitorească a lui Heidi

Publicat pe

Cea mai bună ciocolată, cele mai precise ceasuri, cele mai bune pârtii de schi, cel mai ridicat nivel de trai, cele mai diversificate brânzeturi, iar lista superlativelor poate continua la nesfârșit pentru că Elveția este o țară impresionantă. De la orașe istorice la stațiuni de munte pitorești, pajiști alpine și până la lacuri glaciare, Elveția poate fi explorată pe îndelete într-un circuit de 7 zile de la Europa Travel!

Supranumit și 'visul elvețian', Zurich este caracterizat printr-o uimitoare viață culturală și lingvistică, rămânând totuși un loc romantic cu o istorie frumoasă. Zurich găzduiește a treia cea mai mare bursă din lume si tot aici se fixează prețul aurului și argintului, prin urmare Zurich este unul dintre cele mai influente și puternice orașe europene. Fă un tur al orașului la pas și bifează aici unele dintre cele mai interesante obiective precum Marea Catedrală Grossmunster, bijuterie a stilului romanic, observatorul astronomic, dealul Lindenhof unde se găsesc ruinele orașului medieval. La final poți face o plimbare cu barca pe Canalul Limatt sau pe Lacul Zurich, plin de lebede și rațe sălbatice.

Orașe medievale încântătoare și stațiuni pitorești

Circuitul de la Europa Travel culminează cu un tur al lacului Geneva, unde prima oprire va fi în Montreux, un oraș vibrant și pitoresc așezat la poalele Munților Alpi. Aceasta este una dintre cele mai populare stațiuni de pe Riviera Elvețiană cu o atmosferă franceză pregnantă. Montreux a reprezentat un loc de inspirație pentru artiștii lumii, aici au poposit Rousseau, Ruskin, Tolstoi sau Dostoievski, dar și alte genii în literatură sau nume sonore din industria artei.

În plus, obictive istorice sunt numeroase în Montreux, așa că acest oraș îi atrage și pe cei pasionați de cultură. Nu rata simbolul locului – Castelul medieval Chillon cu cele 100 de clădiri roșiatice interconectate, ce l-a inspirat pe Lord Byron să scrie poemul narativ: The Prisoner of Chillon.

Goticul Lausanne nu îți poate rămâne indiferent după ce ai luat la pas străzile pietruite ale orașului vechi, unde se ridică semeță Catedrala Notre Dame de Lausanne, o capodoperă a stilului gotic francez. În timp ce, romantica Geneva te va cuceri iremediabil prin atmosfera distinsă pentru care și-a primit și denumirea de 'Orașul Păcii'. Cel mai cunoscut obiectiv turistic al locului este impresionanta fântână arteziană Jet deau, din inima lacului Geneva, însă orașul este un simbol al umanității aici găsindu-se peste 20 de organizații internaționale.

Europa Travel îți propune o excursie în Interlaken, perla alpină a Elveției desprinsă parcă din cartea autoarei Johanna Spyri – Heidi, fetița munților, ce se află situată pe malurile râurilor Thun și Brienz. Stațiunea este recunoscută pentru resorturile de lux și pârtiile excelente de schi, fiind un magnet al celor pasionați de sporturi montane atât în perioada sezonului estival, dar mai ales în timpul iernii.

Capitala plină de viață a Elveției

Berna este considerat cel mai frumos oraș medival al Elveției. Fondată în 1192 de către Ducele de Bertold al V-lea de Zahringen, capitala elvețiană încă își păstrează aerul regal elegant fiind dominată de construcții medievale din cărămidă roșie realizate în stil baroc, despre care poeta Dorothy Wordsworth obișnuia să spună că sunt 'de o trăinicie și o gravitate minunată'.

Centrul vechi al Bernei, dezvoltat pe marginea râului Aare, este unul dintre cele mai frumoase din Europa, marcat prin Turnul cu Ceas astronomic Zytglogge, Biserica Nydegg ce aparține de castelul cu același nume. Cea mai frumoasă parte a orașului vechi este Bulevardul Marktgasse, realizată începând cu secolul al XIII lea, fiind protejată de patrimoniul cultural mondial.

Alte locuri de văzut pe traseu

În circuitul de la Europa Travel ai ocazia să explorezi și câteva orașe și stațiuni popolare din Austria, precum încântătorul Salzburg – cunoscut și ca orașul muzicii clasice, Wattens – celebru pentru numeroasele ateliere de bijuterii Swarovski. Dar și Viena – elegantul oraș al clasicilor Mozart, Beethoven, Johannes Brahms și Schubert, centrul valsului și al operei, unde vei face un tur al Ringului Vienez Ringstrasse, cu somptuoasele palate baroce și rococo Hofburg, Schonbrunn și Belvedere.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Elvetia – Tarif: 299 Euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus! Excursia in statiunea Interlaken! Oferta speciala: Tarif redus 319 euro – 299 euro pentru plecarea din 15.07.2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter