(P) Clubul matematicienilor: 5 metode prin care această colecție stimulează performanța la matematică

Publicat pe

Atunci când folosești instrumente de stimulare a performanței (de tipul colecției Clubul matematicienilor) pentru discipline care se bazează pe raționamente, logică, gândire analitică, rezultatele nu întârzie să apară. Performanța școlară se află la intersecția dintre efort și aptitudini, relația dintre ele fiind de cele mai multe ori compensatorie. Altfel spus, cu toții ne naștem cu aptitudini aplicabile în diferite domenii dar dimensiunea' lor diferă de la om la om. Dar efortul suplimentar este cel care face cu adevărat diferența atunci când vine vorba despre confirmarea unor rezultate.

Plecând de la o astfel de premisă, colecția de materiale auxiliare Clubul matematicienilor (Editura Art) oferă suportul necesar pentru a duce cunoștințele matematice la un nou nivel prin 5 metode pe cât de simple, pe atât de eficiente:

1.Înțelege mai mult, bazează-te pe memoria mecanică mai puțin! 

Matematica nu este un sport care poate fi practicat din tribune și presupune o înțelegere prin prisma teoriei dar o aplicare dincolo de ea. Este un sport al minții în care creierul cere să fie mereu antrenat și implicat în activități dinamice și variate. Clubul matematicienilor pune, astfel, accentul tocmai pe aceste antrenamente oferind o sinteză logic structurată a teoriei și exemplificări punctuale care vin în  completarea manualului şcolar;

  1. Exersează, exersează, exersează …

Prin numărul mare de aplicaţii propuse și varietatea exercițiilor Clubul matematicienilor reușește să ofere materialul de lucru perfect pentru exersarea noțiunilor asimilate la școală. Mai mult decât atât, exercițiile propuse de această publicație sunt gândite în raport cu diferite niveluri de pregătire. Acestea sunt grupate pe trei grade de dificultate marcate grafic cu stele. Pentru elevii cărora le plac provocările și sunt interesați de performanță au fost create special provocări de şapte stele” care își așteaptă soluțiile;

  1. Fiecare exercițiu în plus contează!  

Capitolele speciale cu exerciţii şi probleme aplicative răspund perfect atât nevoilor de perfecționare pentru testele de la școală, cât și intereselor de a obține rezultate la competiții.

  1. Găsește răspuns la toate întrebările tale!  

Este firesc ca fiecare nou tip de problemă să ridice o serie de întrebări. De aceea, în Clubul matematicienilor elevii găsesc explicații punctuale și soluții asociate problemelor pentru a facilita înțelegerea și rezolvarea problemelor propuse;

  1. Construiește-ți un portofoliu cu rezultatele de excepție!

Succesul se măsoară în rezultate. Iar rezultatele de excepție nu ar trebui să treacă ne-arhivate. În aceste publicații pasionații de matematică găsesc fişe de evaluare care pot fi arhivate individual pentru a putea urmări evoluția rezultatelor. 

Ce ar trebui să știi, în plus, despre această colecție de materiale complementare – în special despre Clubul matematicienilor 2019 – este că toate aplicațiile și exercițiile sunt realizate în conformitate cu noua programă școlară pentru  clasele a V-a – a VIII-a.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter