(P) Croaziere de vis în jurul insulei Zakynthos

Publicat pe

Zakynthos este una dintre cele mai populare destinații grecești de vacanță, atât pentru frumusețile sale naturale, cât și pentru numeroasele oportunități de a petrece timpul. Cea supranumită Il Fiore di Levante datorită splendorilor cu care au binecuvântat-o zeii, îți oferă posibilitatea de a descoperi foarte multe atracții din regiune, atât pe uscat, cât și pe mare. 

Cele mai multe stațiuni te așteaptă cu o sumedenie de opțiuni de a explora insula Zakynthos în lung și-n lat, iar croazierele sunt cu siguranță o metodă romantică și memorabilă pentru a face acest lucru. 

Croazieră la Plaja Navagio

Unul dintre cele mai importante simboluri ale insulei Zakynthos este Plaja Navagio, cunoscută și ca Plaja Contrabandiștilor, datorită legendelor legate de vasul naufragiat în acest golf. Situată pe malul de nord-vest al insulei și izolată de mai multe stânci înalte, Navagio poate fi accesată doar cu barca și este un loc minunat care merită vizitat. Cele mai multe centre pentru excursii opționale pe mare oferă în cadrul acestei croaziere și posibilitatea de a descoperi Peșterile Albastre, din nordul insulei, pitorescul port Agios Nikolaos și plaja Xigia. Oricare ar fi itinerariul, profită de această ocazie unică de a înota în apele de un albastru electric. 

Pe urmele țestoaselor Caretta Caretta

Zakynthos adăpostește Parcul Național Marin, care, cu ajutorul voluntarilor ecologiști, protejează o specie de țestoase pe cale de dispariție, Caretta Caretta, ce își fac cuiburi pe plajele liniștite ale insulei. Este foarte posibil chiar să ajungi să înoți în preajma acestor frumoase broscuțe. Pentru a-ți crește aceste șanse, te poți îmbarca pe o bărcuță cu destinația Insula Marathonissi, cea în formă de țestoasă, de unde i-a venit și denumirea de Turtle Island

Fiind un loc protejat, barca nu se poate apropia de plajă în partea din spate, astfel că va fi nevoie să înoți 5-10 metri până la plajă, dar merită fiecare efort. Cele mai multe excursii adaugă traseului și un popas în golful Laganas, unul dintre cele mai populare din Zakynthos, locul unde vei putea observa îndeaproape cuiburile și poate chiar mici țestoase. 

Croazieră în jurul insulei

Cunoscută pentru apele de un turcoaz sclipitor și pentru plajele exotice spectaculoase, Zakynthos merită explorată dintr-un capăt al celălalt. Cu fiecare golf ți se arată peisaje înconjurătoare idilice și vegetație luxuriantă, bogată în păduri de pini și plantații de măslini. 

Din nordul spre estul insulei te întâmpină plaje mirifice precum Tsilivi și Planos, Alikanas și Alikes, pe un drum ce te poartă spre faimoasele Peșteri Albastre. Razele soarelui care strălucesc pe apă se reflectă apoi pe pereții peșterilor, într-un dans armonios ce colorează fundul marin în nuanțe de violet, roșu și turcoaz. 

Spre sudul insulei vei naviga în jurul Capului Skinari, unde, dacă ai noroc, ai putea observa chiar și delfinii jucăuși. Descoperă fantastica lagună Porto Vromi, cel mai vechi sat pescăresc din Zakynthos, care are două porturi naturale pline de bărci de pescuit. În apropiere se găsesc și Peșterile Delfinilor, un complex de aproximativ o sută de peșteri, apoi vei vizita celebrele Peșteri Keri, de pe lângă frumoasa plajă Oasis. Alte întinderi splendide de nisip de neratat sunt Porto Zoro, Banana Beach, Argassi și Porto Roma. 

 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

 

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Zakynthos – tarife de la 318 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la studio 3*, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din 16.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter